13 ülkeden 950 alıcı deri fuarı için Antalya’ya geliyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin (TDKD) organize ettiği Leather&Fur fuarı, 31 Mayıs’ta Antalya’da kapılarını açacak. 13 ülkeden 950 yabancı alıcının ağırlanacağı fuarın bölüm ihracatına en az 30 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. Dört gün sürecek fuarda moda defilesinin yanı sıra ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

Fuar öncesi açıklamalarda bulunan TDKD Lideri Gürkan Gözmen, “Yılın birinci dört aylık sayılarını incelediğimizde ihracatta yüzde 20 oranında bir artış kelam konusu. Değerli olan bu artışı sürdürülebilir kılmak. Türkiye, bana nazaran deri kürk ve konfeksiyon bölümünde üretim potansiyeli ve kalite manasında dünyada birinci üçte. Yabancılar da birebir doğrultuda düşünüyor. Fuarımız dünyanın dört bir yanındaki alıcılar için gerçek bir çekim merkezi haline geldi. Klasik hale gelen defilemiz ise deri ve kürk modasına istikamet verir hale geldi.” sözlerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşının global ticareti olumsuz etkilediğini vurgulayan Gözmen, şunları kaydetti: “Rusya, değerli ihracat pazarlarımızın başında geliyor. Burada değerli olan pazar çeşitliliğini sağlamak. Bu da üreticilerimizin dünyadaki eğilimleri yakından takip etmesinden ve yurt dışı fuarlara iştirakten geçiyor. Dernek olarak temel gayemiz firmalarımızın daha fazla yurt dışına açılmasını sağlamak, finansmana daha kolay erişmelerine yardımcı olmak ve yeni ihracat pazarları keşfetmelerine danışmanlık sağlamak. Dalımızın yapısal problemlerini çözmemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek ülke ihracatına mevcudun iki katı katkı sağlarız. Bunu yapacak potansiyele ve üretim kabiliyetine sahibiz.”