4 yıl evvel pitbull saldırısına uğrayan çocuk, travmayı atlatamadı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
4 yıl evvel pitbull saldırısına uğrayan çocuk, travmayı atlatamadı
Olay Mart 2018’de ilçede bulunan Ege Sanayi Sitesi’nde bulunan bir tornacı dükkanında meydana geldi. O periyot 7’inci sınıf öğrencisi olan Soner Edis, teze nazaran tornacı dükkanı önünde pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Bedeninin çeşitli bölgelerinden ısırılan ve kanlar içerisinde kalan çocuk, ağır yaralandı. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesindeki birinci müdahalenin akabinde Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Edis’in sol kolunun kırıldığı ve bedeninin çeşitli bölgelerinde doku zedelenmeleri meydana geldiği tespit edildi.

4 YILIN AKABİNDE TRAVMAYI ATLATAMADI

Yaklaşık 4 yıl evvel pitbull cinsi köpeğin saldırısının akabinde sıkıntı günler geçiren Soner Edis, hala eskisi üzere sağlıklı yürüyemiyor. Köpek saldırısı kararı fizikî olarak aksaklıkları bulunan çocuk, fizik tedavisi görmeyi sürdürüyor. Yaşadığı travma ve fizikî aksaklıklarından ötürü psikolojisi de bozulan Soner Edis, ruhsal tedavi görüyor.

“ÇOCUĞUMU MEYYİT ÜZERE İÇERDEN ÇIKARTTILAR”

Olay anını anlatan Soner Edis’in annesi Yıldız Edis, “Oğlum okula gidiyordu. Köpek zincire bağlı değilmiş. O esnada iş yerinde 3 kişi varmış. Soner, adamlara köpeğin açık olup olmadığını soruyor, adamlar da köpeğin bağlı olduğunu söylüyor. Çocuğum iş yerine giriyor ve köpek de peşinden gidiyor. 45 dakika boyunca, o iş yerinde paramparça etmiş Soner’i köpek. Ambulans geldiğinde çocuğumu meyyit üzere içerden çıkarttılar, kıyafetleri bile paramparça olmuştu. Çocuğumu daha sonrasında 3-4 tane hastaneye götürdük. Bir kolu, bir ayağı kesilecekti” dedi.

“BİZ YANDIK, OBURU YANMASIN”

Pitbull saldırısı kararında oğlunun 4 yıldır çekmediği acı kalmadığını söyleyen acılı anne, pitbull cinsi köpek yetiştirmenin önüne geçilmesini, öteki ailelerin bu biçimde acılar yaşamamasını istediğini lisana getirdi. Anne Yıldız Edis, “Köpeğin sahibi, çocuğumun durumuyla ilgili bize gelmedi bile. Soner’in o günden bu yana psikolojisi bozuldu. kimselerle konuşmuyor, görüşmüyor. Bizimle ve tabiplerle hengame ediyor. Psikolojisi bozuk olduğu için küfürler ediyor. Çocuğumun ayağı sakat kaldı, meskenden çıkmıyor. Ben her seferinde onun ilaçlarına en az 400-500 lira ödüyorum. Her ameliyata ayrıyeten para ödüyorum. Bizim başımıza geldi, kimsenin başına gelmesin. Televizyonlarda görüyoruz daima bu olayları. Bu milletin hali ne olacak? Biz çocuklarımızı el alemin köpekleri ısırsın diye mi büyütüyoruz? Biz pitbull istemiyoruz, yasaklansın. Biz acı çektik diğeri da acı çekmesin. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Pitbull cinsi köpekler ile ilgili teşebbüslerini yerinde buluyoruz. Artık kimsenin canı yanmasın, biz yandık diğeri yanmasın” dedi.