40 yaş ve üzeri vatandaşlar Kovid-19’a karşı aşılanmaya başladı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
40 yaş ve üzeri vatandaşlar Kovid-19’a karşı aşılanmaya başladı
İstanbul’daki sıhhat kuruluşları, yeni tip koronavirüs salgınıyla gayret kapsamında 40 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sürecine başladı. Bu kapsamda aşı randevusu alarak Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’ne gelen vatandaşlara birinci doz aşıları uygulandı.

Aşılama programına en son kent içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı, kargo ve kurye çalışanları dahil edilmişti, bugün itibariyle aşılama programına 40 yaşına kadar olan şahıslar de dahil oldu.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde aşı olmak için gelenler yoğunluk oluşturdu.

Sabah saatlerinden itibaren hastanede başlayan aşıya talep yoğunluğu gün uzunluğu devam etti. Aşılananlar, aşı polikliniklerin etrafında muhtemel bir yan tesire karşı bir süre müşahede altında tutuldu.

SON vakit içindeRIN EN AĞIR AŞILAMA GÜNÜ BUGÜN

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Sadettin Söylemez, “Normalleşmeyle bir arada süratli bir biçimde yeni yaş kümeleri ve meslek kümeleri tanımlanmaya başladı.

Son günlerde taleplerde artış yaşandı. Biz de bu artan taleplere karşı süratli bir biçimde kapasitemizi arttırmaya gittik. Hatta son günlerin en ağır gününü bugün yaşıyoruz.

Kısıtlama gününe denk gelmesine karşın gün sonu itibariyle de yaklaşık 4 bin 100 vatandaşımızı yalnızca bizim hastanemizde aşılayacağımızı öngörüyoruz” dedi.

UMDUĞUMDAN DAHA ÇABUK SIRA BANA GELDİ”

Aşısını yaptıran Funda Bayarslan, “Uzun müddettir aşılanmayı bekliyordum, ağır iş temposunda çalışıyoruz. Huzursuz olarak işe gidiyorduk, önlemleri alıyorduk lakin aşıyı da dört gözle bekliyorduk. Umduğumdan daha çabuk sıra bana geldi. İnsan biraz daha rahat oluyor aşılanınca süper bir şey” diye konuştu.

“AŞI TÜRKİYE’YE GELDİĞİNDEN BERİ BİR AN EVVEL OLMAK İSTİYORDUM”

İstek Ceylan ise “Maskelerden nefes alamıyoruz artık. Bir an evvel aşılanma bitsin hepimiz rahat edelim. Dün randevu aldım çabucak bugün aşılandım, sürpriz üzere oldu bana. Birinci aşılar Türkiye’ye geldiğinden beri bir an evvel olmak istedik” dedi.

ANKARA

Sıhhat Bakanlığınca Kovid-19 ile uğraş kapsamında aşı programına dahil edilen 40 yaş ve üzeri vatandaşlara birinci doz aşıları uygulanıyor.

Ankara Kent Hastanesi’nde bu sabah itibariyle 40 yaş ve üzeri vatandaşlarla farklı meslek kümelerinin aşılanmasına başlandı.

Günlük 8 bin aşılama kapasitesine sahip Yüksek Güvenlikli İsimli Psikiyatri Hastanesi’nde tüm randevular alındı. Talebin daha da artması durumunda kapasitenin arttırılabileceği öğrenildi.

Aşının birinci dozunu yaptıran Yücel Gür, yaş kümesine aşı sırasının gelmesiyle randevusunu aldığını, rastgele bir sıkıntıyla müsabakadan da birinci doz aşısını yaptırdığını söylemiş oldu.

Derya Bulak da salgından korunmak için aşı yaptırdığını, sırası geldiği için de memnun olduğunu belirtti. Randevusunu dün akşam aldığını aktaran Bulak, vatandaşlara aşı olmaları davetinde bulundu.

KIRKLARELİ

Trakya’da, Sıhhat Bakanlığınca, Kovid-19’la çaba kapsamında 40 yaş üstündeki vatandaşların aşılanmasına bugün başlandı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da randevularını alarak sıhhat kuruluşlarına giden vatandaşlar, hastaneler ve aile sıhhati merkezlerinde, randevu saatlerine göre aşılarını oluyor.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı olan vatandaşlardan İbrahim Albayrak, AA muhabirine, aşı olduğu için kendini daha inançta hissettiğini söylemiş oldu.

Aşılama çalışmaları ile salgının üstesinden gelinebileceğini söz eden Albayrak, fedakarca nazaranv yapan sıhhat çalışanlarına teşekkür etti.

Bu süreçte aşı olup, kurallara uyularak sıhhat çalışanlarına takviye olunabileceğini söz eden Albayrak, sırası gelen her vatandaşın aşı olması gerektiğini kelamlarına ekledi.

Nüfusuna oranla en yüksek aşılamanın olduğu Edirne ile Türkiye’de birinci 10 kent içinde yer alan Kırklareli’nde aşı merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor.

Sıhhat Bakanlığı bilgilerine bakılırsa bugüne kadar Edirne’de 273 bin 290, Kırklareli’nde 223 bin 273, Tekirdağ’da 465 bin 770 doz aşı yapıldı.

Alıntıdır.