7 yaşındaki kız dehşeti yaşadı! 8 köpek bir anda etraflarını sardı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
7 yaşındaki kız dehşeti yaşadı! 8 köpek bir anda etraflarını sardı
Edinilen bilgiye bakılırsa Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka Mahallesi’nde gerçekleşen olayların birincisi 30 Aralık Perşembe günü meydana geldi. Ezgi Çelik isimli vatandaş, 7 yaşındaki kızı H.S. Çelik’i ve bir arkadaşını okula gdolayırken, ileride köpeklerin havladığını gördü, lakin ziyan vermeyeceklerini düşünerek yoluna devam etti. daha sonrasında artlarından koşturmaya başlayan 8 köpek bir anda etraflarını sardı. Köpekler, küçük H.S.’nin çantasına saldırdı. H.S.’nin çantasını bırakmasıyla köpekler de çantanın etrafına üşüştü.

“ÇOK KORKTUK, TAM 8 KÖPEK BİR ANDA ETRAFIMIZI SARDI”

Başlarından geçen şanssız olayı anlatan Ezgi Çelik, “Her zamanki caddeyi kullanarak okula gidiyorduk. Köpek korkusu yüzünden orta sokakları kullanamıyoruz bu yüzden ıssız bir yer olmayan ana caddeden gidiyoruz. Gün ortasında bu caddeden hayli fazla çocuk geçiyor. Köpekler küme halinde geziyorlar. bir daha giderken 3-4 tane köpek uzaktan havlıyordu. ‘Bir şey yapmazlar’ dedim, ancak bir anda gerimizden koştular. O anda çocuğumu korumak istedim. Ne yapacağımı şaşırdım. O an nasıl saydım ben de bilmiyorum, lakin tam 8 tane köpek etrafımızı sardı ve çocuğumun çantasına saldırdı. Kızım sırt çantasını çıkardı ve çanta yere düşer düşmez hepsi başına üşüştü. Çanta yerine şu an benim çocuğumu parçalanmış olabilirdi. Endişe ortasında meskene geldik. Kızım akşam ‘Anne, sen imdat diye bağırdın. Sana bir şey oldu diye korktum’ dedi. Artık bile hala tesirinde. Yanımızda arkadaşımın çocuğu da vardı, o da annesine ‘Ezgi teyzem hayli korktu’ diye anlatmış. Çocuklara bir şey olacak diye epey korktum” dedi.

“KIZIM DEHŞETİNDEN MARKETE BİLE GİDEMİYOR”

Çocuğunun evvelinde hayvanları fazlaca sevdiğini, fakat artık sokağa bile çıkmak istemediğini kaydeden anne Çelik, yetkililere şöyleki seslendi:

“Bu köpekler için hiç bir şey yapılmıyor. ‘Hayvan hakları’ diyorlar. İnsanların, çocuklarımızın haklarını kim koruyacak? Biz de hayvan seviyoruz, muhafazaya çalışıyoruz, lakin saldıran köpeklerle alakalı bir şey yapılmalı, burada bir barınak açılmalı ve toplatılmalılar. Ben 7 yaşındaki çocuğuma saldıran hayvanlarla birebir ortamda yaşamak istemiyorum. Öldürülmelerini katiyen istemiyoruz, en azından bir ortam ve barınak oluşturulsun istiyoruz. Kış günü hayvanlar aç ve o yüzden insanlara saldırıyorlar. Kırka insanları o hayvanlara bakmak ister, bağış da yapar. Lakin bu türlü hayvan hakları korunmaz. Bizim köyde kedimiz ve köpeğimiz var, kızım hayvanları hayli sever. Bu saatten daha sonra köpekleri sevebileceğini sanmıyorum. Şu anda çocuğu kapının önüne çıkaramıyorum. Market epeyce yakın, şu an endişesinden çıkıp markete gidemiyor. bir daha köpek görüyorduk ancak artık zararsızlıktan çıktılar” diyerek yansısını lisana getirdi.

PANTOLONUNDAKİ PARÇALANMA OLAYIN VAHAMETİNİ ORTAYA KOYDU

Öbür bir olay ise 5 Ocak tarihinde öğlenden daha sonra yaşandı. Okula giden 17 yaşındaki Ş.T. yerde yatan sokak köpekleri fark etse de zararsız olduklarını düşünerek yoluna devam etti. Köpekler, bir anda yakınlarından geçmekte olan Ş.T.’ye saldırarak genç kızı kalçasından yakaladı. Koşmasına karşın genç kızı bir daha de bırakmayan saldırgan sokak köpekleri, birkaç metre ötede bulunan Ş.T.’nin kardeşinin taş atmasıyla bir arada kaçarak uzaklaştı. Olayın akabinde sıhhat ocağına gdolayılen Ş.T.’nin pantolonundaki parçalanma, olayın vahametini ortaya koydu. Kuduz ve tetanos aşısının vurulduğu, genç kızın 3 gün boyunca istirahat edeceği öğrenildi.

“BİR ANDA SALDIRDI, PÜRÜZ OLAMADIM”

İsminin açıklanmasını ve fotoğrafının yayınlanmasını istemeyen Ş.T. olay anında başına gelenleri anlattı. Yaşadığı şanssız anlardan hüzünle bahseden genç kız, “Okula giderken yolda köpekler yatıyordu. Ben onları yaklaştığımda fark ettim. daha sonra ‘Geçeyim, bir şey yapmazlar’ dedim. Tam geçtiğim sırada yakın uzaklıktayken kalçamdan tuttu ve bir anda saldırdı. Mani olamadım. Koştum ancak bırakmadı. Beni yere yatıramadı, yatırsaydı daha fazla hasar verirdi. Direkt yüzüme saldırabilirdi. Yaklaşık 15 metre ötedeki kardeşim beni kurtarmak için geldi ve köpeğe taş attı. Şayet taş atmasa ona da saldıracaktı. daha sonra annemi bekledik. Annem beni sıhhat ocağına götürdü. Orada kuduz ve tetanoz aşısı oldum, 3 doz daha olmam gerekiyor. Kalçamdan ısırdığı için oturmakta kuvvetlik çekiyorum” dedi.

“DAHA KÜÇÜK BİR ÇOCUK OLSAYDI KENDİNİ SAVUNAMAZDI”

Köpeklerin evvelinde orada olmadığını, son vakit içinderda daha da çoğaldıklarını ve sürü halinde gezdiklerini belirten mağdur Ş.T. “Bu sokak köpeklerinin nereden çıktıkları aşikâr olmuyor. Adım attığımız her yere geliyorlar. Caddede oturuyorum, orada bile epey var. Kaldı ki bu olay okul yolunda gerçekleşti, daha küçük bir çocuk olsaydı kendini savunamazdı. Hayvanlar da can, fakat insanlara ziyan vermeye başladılar. Ben canımdan da olabilirdim. Köpekleri de hayvanları hayli seviyorum, aslına bakarsanız o yüzden yanlarından geçerken rastgele bir tereddüt hissetmemiştim. Lakin artık korkuyorum, sıhhat ocağına giderken bile birkaç tane gördük ve fazlaca korktum” diye konuştu.