Android 13 bilgileri netleşti: Telefonlara ne vakit gelecek?

Adanali

Member
Android 13 işletim sisteminin çıkış tarihinin yaklaşmasıyla özellikleri de muhakkak olmaya başladı. Şu anda sırf Beta sürümü çıkan yazılım, Pixel telefonlar için kullanılabiliyor. İşletim sisteminin 11 Mayıs tarihinde yapılacak Google I/O etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Lakin akıllı telefonlara Ağustos ya da Eylül ayı tarihlerinde gelmeye başlayacak. Haberin bilgilerina daima bir arada göz atalım.

Android 13, hangi yenilikleri getirecek?

Geliştiricilerin Tiramsu ismini verdiği Android 13 Beta’a epeyce fazla yeni özellik yayınlanmadı. Şirket, asıl açıklamaları yapmak için 11 Mayıs tarihinde gerçekleşecek aktifliği bekliyor. İşletim sisteminin en kıymetli özelliklerden biri saklılık ve güvenlik alanında oldu. Yazılım, iOS‘ta olduğu üzere uygulamaların fotoğraflara erişimini isterken tümüne müsaade vermeden sırf muhakkak olanları seçmek için imkan sunacak.

Android 13, birden çok lisan kullanmak isteyen bireyler için de yeni bir özellik sunacak. Kullanıcılar artık telefon ve uygulamaların lisanlarını birbirinden bağımsız olarak ayarlayacak. Yazılım, yeni tasarlanmış duvar kağıtları seçerken de farklı bir arayüz sunacak. Arayüz temasında, orta renklerin ve pastel tonların da bulunduğu 16 farklı renk kombinasyonu gelecek.

Google yeni arayüz özelliği ile ilgili şunları belirtti:

“Desteklenen Android başlatıcılarındaki uygulama simgeleri, kullanıcının seçtiği duvar kağıdının ve öbür temaların rengini devralacak biçimde renklendirilmiştir.”

Android 13, hangi markaya ne vakit gelecek?

ŞirketAndroid 13
Samsung2022 yılı Aralık ayı
OnePlus2022 yılı Aralık ayı
Sony2023 yılı Mart ayı
Xiaomi2023 yılında Şubat ya da Mart ayında

Siz okuyucularımız bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Android 13 işletim sistemi için kesinlikle gelmesi gereken yenilik hangisi? Niyetlerinizi Yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.