Apple M1X işlemcili MacBook Pro doğrulandı

celikci

New member
Apple’ın ARM mimarisine birinci adımını temsil eden Apple M1 yongasının akabinde yeni dizaynlar merakla bekleniyor. Apple’ın M1X ismiyle yongasını genişleteceği biliniyordu ve bu doğrulandı.

M1X işlemcili MacBook Pro

4 performans ve 4 verimlilik çekirdeğinden oluşan Apple M1 yongası çok başarılı işler yaptı. Sınıfındaki rakiplerini adeta parçalayan Apple M1 yongasının devamı olarak Apple M1X düşünülüyor. Kaynaklar 8 performans ve 4 verimlilik çekirdeğinden oluşan Apple M1X yongasının birinci sefer 16 inçlik MacBook Pro modelinde kullanılacağını belirtmişti. Ayrıyeten benchmark skorlarının inanılmaz olduğunu da vurgulamıştı.

Ayrıyeten Bkz. “Facebook Messenger ve Instagram’a uçtan uca şifreleme 2022’dilk evvel gelmeyecek”

WWDC 2021 açılış konuşmasının YouTube görüntüsüne eklenen etiketler Apple’ın planını ortaya koydu. m1x MacBook Pro halinde girilen etiket kısa mühlet içerisinde bir tanıtımın olabileceğini gösteriyor.

WWDC 2021 konferansında bir tanıtım planlanıp daha sonrasında iptal edilmiş olması yüksek. Muhtemelen üretim tarafında yaşanan birtakım aksaklıklar niçiniyle Apple tanıtımı geciktirdi. Kısa mühlet içerisinde basın bülteni üzerinden bir tanıtım gelebilir.