Araba hırsızlarının akılalmaz yöntemi! Şoförün dalgınlığından faydalandılar

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Araba hırsızlarının akılalmaz yöntemi! Şoförün dalgınlığından faydalandılar
Olay, 14 Aralık Salı günü Maltepe’de meydana geldi. Sabah saatlerinde konutundan işine gitmek için aracıyla yola çıkan İmdat Yiğit, caddede ilerlediği sırada karşı şeritten gelen yolcu minibüsüne yol vermek istedi. Aracını durduran Yiğit, o sırada yolun karşısına geçmek isteyen bir kişinin bacağını aracına çarptığını fark etti. Birinci etapta ne olduğunu anlayamayan Yiğit, aracından çıkarak o şahsa yardım etmek istedi. ondan sonrasında Yiğit, yaralı olduğunu düşündüğü şahsa hastaneye götürme teklifinde bulunarak aracına aldı. Kısa bir süre ilerledikten daha sonra yanına aldığı kişi, telefonunu düşürdüğünü söyleyerek, İmdat Yiğit’ten telefonuna bakmasını istedi. Yiğit, araçtan inip telefonu denetim ettiği sırada, otomobiline aldığı kişi sürücü kısmına geçerek arabası çaldı. Aracının çalındığını fark eden Yiğit, durumu polis takımlarına bildirdi. Polis takımları hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

BEN KENDİSİNE İNSANLIK YAPTIM O İSE BANA ZİYAN VERDİ

Hırsızların en son gayesi olan İmdat Yiğit ‘Sabah 07.30 da meskenden çıktım. Kamyonetimi almak için arabamla Yenisahra’ya hakikat yola çıktım. Yolda ilerlerken minibüse yol vermek için aracımı sağ çektim. Aracım park halindeydi. Minibüsün yanından biri geldi. Aracın sol tarafına ayağını sürterek kaldırıma geçti. Acı içerisinde feryat ediyordu. Bende vatandaşlık nazaranvimi getirmek aracımdan çıkarak geçmiş olsun dedim. Hastaneye götürmeyi teklif ettim. O da ‘tamam abi götür’ dedi. İki eliyle dizini tutuyordu. Alıp otomobilimin ön koltuğuna oturtturdum. Feryat etmeye devam ediyordu. Otomobil da telefonunun düştüğünü söylemiş oldu. Telefona bakmaya indim. O sırada sürücü koltuğuna geçerek otomobilimi alıp kaçtı. Ben kendisine insanlık nazaranvimi yaptım ama o bana ziyan verdi. Yapılan olay şuurluydu. Durumu emniyette bildirdik. 3 gün daha sonra da aracımız bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe takımlarına de epey teşekkür ediyorum. Aracım da alan hırsız hasar vererek baya masraf oluşturmuş’ dedi

YAŞI KÜÇÜK KUŞKULU DAHA EVVEL 42 DEFA YAKALANMIŞ

Polis yaptığı çalışmada şüpheliler 17 yaşındaki Y.B. ile 18 yaşındaki Baran A.’yı gözaltına alındı. Daha öncesinden polis tarafınca 42 defa polis tarafınca yakalandığı tespit edilen Y.B. yaşı küçük olduğu için Çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi. Öbür kuşkulu Baran A.’nın süreçleri asayiş şube müdürlüğünde yapıldı.

TUTUKLANDILAR

Polis soruşturması kararı şüphelilerin 9 arabası emsal usullerle çaldıkları, ayrıyeten 4 plaka hırsızlığı yaparak bunları çaldıkları arabalara taktıkları tespit edildi. Şüpheliler süreçlerinin tamamlanmasının akabinde adliyeye sevk edildi. İki kuşkulu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
?