Arnavutköy’de sitede köpek korkusu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Arnavutköy’de sitede köpek korkusu
Hadımköy Ömerli Mahallesi’nde bulunan sitede oturanlar bir müddetdir sokak köpeklerinden şikayetçi. 42 bloktan oluşan 2150 dairelik Hadımköy Ömerli Mahallesi’ndeki bir sitede yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Site sakinlerinin argümanına göre, son vakit içinderda site içerisinde yaşayan sokak köpeklerinin sayısı arttı. Sayılarının 30’u bulduğu öne sürülen köpekler site sakinlerine bakılırsa kaygı saçıyor. Site sakinleri, köpeklerin 5’li ve 8’li kümeler halinde gezdiklerini ve çocuklara, yaşlılara, sitede oturanlara saldırdıklarını tez ediyor. Vakit zaman motosikletli kuryeleri de kovalayan köpekler otomobillere da saldırıyor, bir öbür argüman da köpeklerin otomobil tamponlarına ısırarak ziyan verdiği tarafında. Sitede oturanlar da, köpeklerin dışarıda beslenmesini ve orada bakılmasını talep ediyor.

“OĞLUMU EKMEK ALMAYA GÖNDEREMİYORUM”

Hadımköy’deki sitede oturan Songül Fayda “Ben sabah akşam yürüyüş yapmak zorundayım ancak yapamıyorum. Arkadaşlarla çıktığımızda köpekler saldırıyor. Ben oğlumu ekmek almaya gönderemiyorum. Bir ay evvel bir arkadaş yanımızda yürüyordu, yürürken kolundan bir köpek kaptı. Biz de hayvan seviyoruz lakin bu köpekler sitenin haricinde olsa daha âlâ olur. Çocuklarımıza saldırıyorlar, ben yürüyemiyorum. Dün akşam ben yürüyüşe çıktım bir tanesi havladı 8’i birden bir anda geldi” dedi.

“SİTENİN DIŞINA BIRAKILSIN Kİ RAHAT EDELİM”

Zekeriya Doğan isimli bir öbür site sakini de “Sabah namazından itibaren, havlamaya başlıyorlar rahat bir biçimde uyuyamıyoruz. Ben pencereden daima izliyorum, köpekler çocuklara yaşlılara saldırırken görüyorum. Saldırıyor fakat ısırıyor mu bilmiyoruz. Biz köpeklerin site içerisinde olmasını istemiyoruz. Sitenin haricinde bakılsın buradaki beşerler rahat etsin” diye konuştu.

Zekeriya Doğan’ın eşi Ayşe Doğan “Çocuklar parklarda oynayamıyor. Biz bayanlar da yürüyemiyoruz daima saldırıyor hayvanlar fakat biraz çocuklar da kışkırtıyor diyebilirim. Geçenlerde burada gebe bir bayan öbür çocuklarıyla oynuyordu, köpek çocuğa saldırdı. Bayan ortaya girdi, bayana da saldırdı. Kuryelere saldırıyorlar. Yaşlı bir amcanın bacağına yapıştı bir köpek, amcanın elindeki ekmekler de etrafa dağıldı. Köpekler de ekmeklere saldırdı. daha sonra amca kalktı meskenden sopa aldı, sopayla kovaladı” diye konuştu.

“ARACIM SIFIRDI KÖPEK ARACIMA SALDIRARAK TAMPONU ISIRDI”

Aracının köpeklerin saldırısına uğradığını öne süren bir site sakini “Aracım sıfırdı. Nisan ayında almıştık. Biz geçerken köpek birden araca saldırdı ve tamponu ısırdı. Orada bir yarık vardı, biz boyayla kapattırdık. Biz bu köpeklerden epey korkuyoruz, okula giderken ben araçla gidiyorum üzerimize saldırıyorlar. Gece dışarı çıkamıyoruz. İki tane topumuzu patlattılar” dedi.

“BU KÖPEKLERE ADRES Mİ VERİLDİ DE BURADA YAŞIYORLAR?”

Yeliz Alım “Buradaki hayvanlar aç, beslenemedikleri için insanlara saldırıyorlar ve ısırıyorlar. Bir tane köpek arkadaşımı kızıyla yürürken bacağından ısırdı. Arkadaşımın bacağı kanlar ortasında kaldı, kızının yaşadığı travmayı siz düşünün. Hayvan sevgisi benim de içimde var ancak sitenin içerisinde olmaz. Aç bu hayvanlar biz ne kadar beslersek besleyelim bütün site toplansa doyuramaz bunları” dedi.