Banka çalışanı dolandırdı iddiası!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Banka çalışanı dolandırdı iddiası!
Emekli maaşıyla geçinen 66 yaşındaki Aziz Ekinci’nin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği hata duyurusu dilekçesine nazaran olay şu biçimde gerçekleşti: PTT’den emekli maaşını alan Ekinci, 28 Ağustos 2019’de maaş hesabını özel bir bankaya taşıdı.

Birebir tarihte bu bankadan 11 farklı kredi çeken Ekinci, bankadan toplamda 18 bin lira kredi aldı. Aldığı krediyle PTT’ye olan kredi borcunu ödeyen Ekinci, kendi hesabına bakılırsa özel bankaya faiziyle birlikte 23 bin lira olan borcunu ösöylemiş olduğini ve elinde ödemeye ait dekontlar olduğunu belirtti. 4 Kasım 2020 tarihinde banka çalışanlarının kendisini Ümraniye’de bulunan şubeye çağırdığını kaydeden Ekinci, akşam saatlerinde bankaya gitti. Ekinci, banka çalışanı Ö.A.’nın “Sen hiç ödeme yapmadın” karşılığıyla karşılaştı. Ekinci, ne olduğunu anlamayarak kendisinden parmak izi alındığını ve banka önüne çıkarıldığını belirterek banka çalışanı Ö.A. ve yanındaki banka çalışanı hanımın birtakım süreçler yaptığını dilekçesinde öne sürdü.

ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILACAĞINI SÖYLEYİNCE BEN DE VİCDAN ETTİM İMZALADIM

Banka önünde beklediği sırada hesabına 2 bin 550 lira para yattığını goren Ekinci, kelam konusu parayı çektiğini ancak banka çalışanlarının kendisini içeri çağırarak paranın iadesini ve birtakım evrakların imzalanmasını istedi. Dilekçede “Ben birinci başta parayı iade etmeyi kabul etmedim ancak çalışanlar işten çıkarılacağını söyleyince ben de vicdan ettim, imzaladım” sözleri kullanıldı. ondan sonrasında kartını denetim ettiğinde bankamatik kartının iptal olduğunu bakılırsan Ekinci, bankayı aradığını ve kendisi ismine 56 bin 400 lira kredi çekildiğini öğrendi. Ekinci, dilekçesinde 23 bin lirayı da ödemesine karşın bankaya hala borcu gözüktüğünü ve kendisi ismine kredi çekildiğini belirterek kendisini dolandıran banka çalışanlarından şikayetçi oldu.

BANKA ÇALIŞANI ŞİKAYET EDİNCE ‘ŞÜPHELİ’ SIFATIYLA TABİR DE VERDİ

Banka çalışanı Ö.A. da dolandırıcılık tezinin akabinde Aziz Ekinci’nin kendisini kelamlı olarak tehdit ettiğini tez ederek Ekinci’den şikayetçi olduğu öğrenildi. Bu şikayete karşılık emniyette ‘şüpheli’ sıfatıyla tabir veren Aziz Ekinci ise “Kendisinden beni dolandırdığı için davacı oldum. Benim açtığım davaya karşılık Ö.A. hakkımda iftira atarak davacı olmuştur. Hakkımda yapılan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

’60 AY VADE YAPARAK PARAYI 74 BİN LİRA YAPMIŞLAR’

Yaşadığı süreci DHA’ya anlatan şikayetçi Aziz Ekinci, “Mağdurum, benim adıma kredi çektiler. Benim ödediğim krediyi saat 18.00’a 1 dakika kala içeride paylaştırmışlar. Krediye tıpkı gün 60 ay vade yaparak parayı 74 bin lira yapmışlar” diyerek ödeme yaptığı dekontların kendisinde olduğunu söylemiş oldu.

Ekinci, savcılığa 16 tane dilekçe verdiğini belirterek “Beni dolandırdılar Allah’a yemin ederim. Dünyayı verseler para için palavra konuşmam. Savcıya dedim ki incele bir tane palavra var ise ömür uzunluğu mahpusa at beni. Yoksa beni bunlardan kurtarın” dedi.

DEKONTLARI GÖSTERDİ

46 sene boyunca farklı dallarda çalıştığını ve sıkıntı para kazandığını vurgulayan Ekinci, banka çalışanlarının kamera imgelerini de sildiğini tez etti. Ekinci, “Ne yapayım ben artık, adam mı vuralım bu yaştan daha sonra? Allah’a yemin ettim ben yanlış yapmam. Allah belasını versin, haksız kimse belasını verir” diyerek ödeme yaptığına ait dekontları gösterdi.

BU SÜREÇTE EŞİNİ KAYBETTİ: DAİMA BUNLARIN YÜZÜNDEN

Bütün maaşının bankaya gittiğini söyleyen Ekinci, şöyle devam etti: “Eve gitsem hanım para istiyordu, gidemiyordum. Meskene gittiğimde hanım ‘Sen neredesin?’ dedi, ben de olanları anlattım. sonrasındasındasında eşim kalp krizinden öldü. O gece sabaha kadar oradaydım, ecel işte, baktım düştü. Daima bunların yüzünden. Benim de psikolojimi bozdular, çocuklarım benle konuşmuyor.” Bu niçinle meskenine gidemediğini, kızlarının kendisine küs olduğunu söyleyen Ekinci, oğlunun konfeksiyon atölyesinin merdiven altında kaldığını söylemiş oldu. Ekinci, “Allah razı olsun, ya burası da olmasa? Birkaç gün kızdım dışarıda kaldım. Soğuktu, dayanamadım” dedi.

YARGITAY KARARINA NAZARAN EMEKLİ MAAŞIMA BLOKE KOYAMAZLARMIŞ

Bankaya borçlu gözüktüğü için emekli maaşına haciz konulduğunu tabir eden Aziz Ekinci, “CİMER’e, Adalet Bakanlığı’na ve Yargıtay’a dilekçe yazdım. daha sonrasında blokeyi kaldırdılar. Yargıtay sonucuna bakılırsa emekli maaşıma bloke koyamazlarmış” formunda konuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın devam ettiği, olaya ait eksper raporunun beklenildiği öğrenildi.