‘Benim durumum diğerlerine ders olsun’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘Benim durumum diğerlerine ders olsun’
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde paklık çalışanı olarak çalışan 3 çocuk annesi Ayşe Kabaklı, 86 kiloyken çok göbek sarkması kararı bel ağrısı ve bacaklarında da kireçlenme yaşadığı nedeni öne sürülerek estetik ameliyat olmaya karar verdi. Kabaklı, çalıştığı hastanede Estetik ve Plastik Cerrahisi Uzmanı E.A. tarafınca 21 Mayıs’ta ameliyat edildi. Ameliyatta Kabaklı’nın sarkan derisi ve fazla yağları alınıp karın bölgesi düzleştirildi.

Ameliyatın akabinde taburcu edilen Kabaklı’nın hayatı kabusa döndü. Sol bacağında çok şişme meydana gelince tekrar hastaneye giden Kabaklı’nın kontrolünde, bacak kasığındaki dikişten topuğa kadar olan kısımdaki toplardamarda ameliyat daha sonrası pıhtı oluştuğu ve tıkalı olduğu belirlendi. Anjiyo yapılan Kabaklı’nın bacağındaki pıhtı atan damarı temizlendi, kasıktan kalbine giden damara stent ve filtre takıldı. Taburcu edilen Kabaklı, sıhhat sıkıntısının devam ettiğini belirtip, “Bacağımda şişlik devam ediyor. Bedenimin belden aşağısını sağlıklı bir biçimde kullanamıyorum” dedi.

‘KEŞKE SARKAN GÖBEĞİM GERİ GELSE DE SIHHATİM YERİNDE OLSA’

Ameliyat öncesine kadar genelde sağlıklı biri olduğunu belirten Kabaklı, “Göbeğimin çok sarkması kararı bel ağrısı yaşıyordum. Karın germe estetik ameliyatı olmaktaki gayem bu ağrıdan kurtulmaktı. Estetik ameliyatı olduğumdan bu yana sıhhatim daha berbata gidiyor. Ameliyattan daha sonra sol bacak kasığımdaki yanılgılı yapılan dikişin damarıma baskı yapması niçiniyle pıhtı attı. Her ne kadar anjiyo yapılıp, stent takılsa da sıhhatime tam olarak kavuşamadım. Her an kalbime pıhtı atma durumu var. Hareket etmekte kuvvetlik çekiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Beni sıhhatime kavuşturacak hekim arıyorum. 2 yaşındaki çocuğuma bakamaz hale geldim. Dururum ortada. Benim durumum diğerlerine ders olsun. Estetik mağduru olmak istemiyorlarsa, yeterli araştırsınlar. Ben pişman oldum. Keşke eski sarkan göbeğim geri gelse de sıhhatim yerinde olsa. Geceleri düşlerim da öleceğimi görüyorum, çığlık atarak uyanıyorum” diye konuştu.

Ayşe Kabaklı, ameliyatını gerçekleştiren hekim E.A. hakkında savcılığa kabahat duyurusunda bulunduğunu da söylemiş oldu.

‘İDARİ İNCELEME BAŞLATILDI’

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise olayla ilgili idari inceleme başlattıklarını belirterek, “Hastanın şikayeti ameliyatının akabinde 45 gün daha sonra ortaya çıkmış. Gelişen durumla ilgili hastamızı yine hastaneye yatırdık. Şu anda kalp ve damar cerrahisi uzmanlarımızın denetiminde. Ameliyatla ilgili bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Fakat hastadan kaynaklanan farklı bir komplikasyon da oluşmuş olabilir” dedi.