Büyükçekmece’de iki aile içinde bıçaklı silahlı kanlı arbede

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Büyükçekmece’de iki aile içinde bıçaklı silahlı kanlı arbede
Olay Büyükçekmece, Ulus Mahallesi, İnci Sokakta geçtiğimiz 1 Kasım günü saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Argümana göre, isimleri öğrenilemeyen iki kız öğrenci gündüz okulda çabucak hemen bilinmeyen bir niçinle hengame etti. Argümana nazaran okul daha sonrası meskenlerine giden kız öğrencilerden birinin yakınları Muharrem Danışmaz ve Mahmut Danışmaz yeğenlerinin darp edildiğini görür görmez konuşmak için öteki kız öğrencinin oturduğu sokağa gitti. İki aile sokakta arbede etmeye başladı. Bu sırada sokaktaki arbedeyi ayırmak için ise Ahmet Gül isimli bir kişi oğlu ile dışarı çıktı.

İKİ KİŞİ BIÇAKLANDI

Teze bakılırsa, hengameyi ayırmak için dışarı çıkan Ahmet Gül ve oğlu Taha Gül darp edildi. Bu sırada Ahmet Gül’ün oğlu Taha Gül ise babasının darp edildiğini görür görmez argümana bakılırsa karşı taraftan Muharrem Danışmaz ile Mahmut Danışmaz’ı bıçakla yaraladı. İhbar daha sonrası olay yerine gelen polis takımları arbedeyi ayırdı. Bıçakla yaralanan iki kardeş ise Mimar Sinan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TARAFLAR HASTANEDE tekrar KARŞILAŞTI

Polis grupları Taha Gül’ü gözaltına aldı. Hengameye karışan her iki taraf Mimar Sinan Devlet Hastanesinde karşılaşınca ortalarında yeniden hengame çıktı. Hastane ortasında yaşanan arbede bir süre devam etti. Teze göre, Mustafa Danışmaz isimli kişi hastanedeki arbede sırasında belinden çıkardığı silahla ateş etti. Açılan ateş kararı Ahmet Gül’ü ziyarete gelen Mukadderat Korkmaz isimli bayan ayağında yaralandı. Ayağından yaralanan Baht Korkmaz çabucak hastanede tedavi altına alındı. Ateş eden Mustafa Danışmaz ise olay yerinden kaçarak en yakın karakola teslim oldu. Polis grupları karakola teslim olan Mustafa Danışmaz’ı süreçlerinin akabinde çıkarıldığı mahkemede isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı.

SOKAKTA YAŞANAN KAVA CEP TELEFONU KAMERASINDA

Her iki tarafın sokaktaki hengamesi bir vatandaşın çektiği cep telefonu imajlarına yansıdı. Manzaralarda her iki tarafın arbede ettiği polis takımlarının ise olay yerinde ayırdığı görülüyor. İmgelerin devamında ise darp edilen Ahmet Gül’ün yerde yattığı görülüyor.

HASTANEDE YAŞANANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Arbede daha sonrası her iki tarafın hastanede tekrar karşılaşınca arbede etmeleri güvenlik kamera imgelerine yansıdı. İmajlarda sokakta arbede eden her iki tarafın hastanenin acil servisinde tekrar arbede yaşadıkları görülüyor. İmajların devamında ise hastaneye gelen polis gruplarının tarafları ayırmaya çalıştığı görülüyor.

SİLAHLA ATEŞ ETME ANLARI KAMERADA

Hastane ortasında yaşanan hengame sırasında Mustafa Danışmaz isimli kişinin bir anda içeri girdiği ve silahını çektiği görülüyor. İmajların devamında ise Mustafa Danışmaz’ın silahla ateş ettiği ve Yazgı Korkmaz’ın vurulduğu etraftakilerin de panikle sağa sola kaçıştığı, polis takımlarının de müdahale ettikleri görülüyor.

BİZİ FELAKET BİR FORMDA DARP ETTİLER

Yaşanan hengame daha sonrasında darp edilen Ahmet Gül, “Biz okulda arbede ettik. Havin ile arkadaşı okulda beni dövdüler. Annesi babası geldi. Dedim ki bu kadar insanı buraya toplamanız yanlışsız değil. Bu gece vakti birisinin başına bir iş gelse bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Bunları ikna ettik gönderdik. Tam bunlar gidiyordu bizde konutumuza gidiyorduk. Muharrem Danışmaz isimli bir kişi otomobilden inerek üzerimize geldi. Hanım Güler’i tuttu kollarından merdivenlere attı. Bende bir delikanlıya yakışmaz dur dedim. Muharrem Danışmaz kardeşi Mahmut ve başka yakınları ile bize ve oğluma tekme tokat vurdu. Bizi felaket bir biçimde darp ettiler” dedi.

BİLHASSA BAYANA ATEŞ ETMEDİM

Hastanede silahla ateş eden Mustafa Danışmaz da, “Bizimkiler konuşmak hedefli karşı tarafın kapısına gidiyorlar. Karşı taraf konuşmak için aşağı bıçakla iniyorlar. Bizimkilere de saldırıyorlar. Arbede yaşanıyor orada. Abimi bir yerinden kardeşimi de 6 yerinden bıçaklıyorlar. Polisler geliyor olay yerine. Karşı tarafı alıp gidiyorlar hastaneye. Bizimkileri kaldırıyorlar hastaneye. Tıpkı hastaneye gidiyorlar tesadüfen. Ateş eden benim. Bana da saldırdılar. O anda silah patladı. Bilhassa bayana ateş etmedim. Silah yere gerçek patladı. Polisler de gördü her şeyi kamera kayıtlarında var. Uzaklaştım oradan daha sonra kendi isteğimle teslim oldum. Savcının karşısına çıktım tabirimi verdim. İsimli denetim kuralıyla özgür bırakıldım. Şu anda dava devam ediyor. Biz de şikayetçiyiz karşı taraftan. Abim ile kardeşim yaralandı. bu biçimde olmasını biz istemezdik. esasen biz karşı tarafla bir husumetimiz yok. Büsbütün küçük çocuklardan çıkmış bir arbede daha sonrası tesadüfen bizim başımıza geliyor. Artık karşı tarafında kötülemek istemiyorum. Onlar da kendi açılarında bakınca kendilerini haklı bulabilir. Bunun sonucunı devlet verir” dedi.