Cinayetle suçlanan üniversiteli Enes’i özgürlüğe kavuşturan detaylar

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Cinayetle suçlanan üniversiteli Enes’i özgürlüğe kavuşturan detaylar
Olay, 3 Ocak günü saat 08.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Yahşibey Mahallesi’nde meydana geldi. Bursa Teknik Üniversitesi Memleketler arası Bağlar Kısmı 3’üncü sınıf öğrencisi Enes Kör, boş vakit içinderında aile bütçesine katkı sağlamak için deposunda çalıştığı süpermarkete gitmek için konutundan çıktı. Argümana göre, bu sırada Erkan Aysu, elindeki tornavida ile Enes Kör’ün yolunu kesip, cep telefonunu istedi. Enes Kör ise olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine Erkan Aysu, “Seni burada öldürürüm, kimse bulamaz” diyerek, tornavidayı karnına dayadığı Enes Kör’ün boğazını sıktı. Cebindeki bıçağı çıkaran Enes Kör, Erkan Aysu’yu yaralayıp olayın şokuyla yakındaki konutuna geri döndü.

Enes Kör, olayı anlattığı ağabeyi ile bir arada bıçakladığı Erkan Aysu’nun bulunduğu yere gitti. Ağabeyi 112’yi arayarak durumu bildirirken, Enes Kör işe gitti. ‘Hırsızlık’, ‘uyuşturucu kullanmak’, ‘tehdit’, ‘kasten yaralama’ hatalarından 20 farklı kaydı bulunan Erkan Aysu, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Çalıştığı markette gözaltına alınan Enes Kör ise çıkarıldığı mahkemece ‘cinayet’ suçlamasıyla tutuklandı. Savcılık soruşturması sonunda Enes Kör hakkında, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Kasten adam öldürmek’ hatasından ‘müebbet mahpus ezası’ istemiyle dava açıldı.

Enes Kör’ün ailesinin, avukatı aracılığıyla tutukluğa itiraz etti. Belgeyi inceleyen 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ‘suçun mahiyeti’ ve ‘mevcut kanıt durumu’ göz önünde bulundurularak, 37 gün daha sonra Enes Kör’ün tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyetinin tahliye sonucu vermesinde, olayın görgü şahidi olan Güzide Aybar’ın verdiği, “Olayın yaşandığı sokakta oturuyorum. Sabah namazımı kıldıktan daha sonra dışarıdan bir yüksek ve bir alçak ses geldiğini duydum. Alçak ses ‘imdat’ diyordu. Bağrışmalar üzerine birinci kat penceresini açtım. Tanımadığım bir şahıs Enes’i komşu bahçe duvarına yaslamış, bir eliyle Enes’in boynunu, başka eliyle de karnını bastırdığını gördüm. Lakin elinde bir şey görmedim. Bu ortada, Enes sağ elindeki telefonu havaya kaldırmış biçimde kendini savunmaya çalışıyordu. Ben onları izlediğim sırada Enes, karşısındaki kişiyi itekledi. Bu sırada şahsın Enes olduğunu anladım. daha sonra telefonu alıp polisi aramak için içeriye girdim. Geri döndüğümde, Enes’in ‘Aman Allah’ım’ sesini duydum. Elleri havada idi. Öteki şahıs, duvara yaslanmış kanlar ortasında yerde yatıyordu. Elinde tornavida vardı. Enes de titriyordu. Komşum olan Enes aşağıya hakikat giderken, şahsın Enes’in gerisinden (kardeş bir dakika baksana) diye seslendiğini duymuş” halindeki tabirinin tesirli olduğu öğrenildi.

Mahkeme heyetinin bu sonucu verirken, olay yerindeki güvenlik kamerası imajlarının yanı sıra, ölen Erkan Aysu’nun elinde tornavida olması, cebinde çakmak gazı ile yanında, alüminyum folyoya sarılı olan bir ölçü uyuşturucunun çıkmasını da dikkate aldığı açıklandı.

Bu ortada Cumhuriyet Savcısının, Enes Kör’ün tahliyesine itiraz ettiği, bu itirazın ise bir üst mahkeme olan 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde incelendiği açıklandı.

‘DAVANIN TAKİPCİSİ OLACAĞIZ’

Erkan Aysu’nun kardeşi Ramazan Aysu, ağabeyinin yüz kızartıcı olmayan iki başka kabahatten kaydının bulunduğunu belirterek, “Ağabeyimi öldüren kişi toplumda, ‘melek’ üzere anlatılıyor. Yargılama sonunda o kişinin ne kadar serinkanlı katil olduğu ortaya çıkacaktır. Sanığın tahliye edilmesi bizi epeyce üzdü. Adaleti, mahkeme mi yoksa toplumsal medyamı tecelli edecek. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.