D-100’de mahsur kalanlar beyaz esareti anlattı! ‘Titreye titreye uyuduk’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
D-100’de mahsur kalanlar beyaz esareti anlattı! ‘Titreye titreye uyuduk’
İstanbul’da tesirli olan ağır kar yağışı niçiniyle onlarca araç yollarda mahsur kaldı. Haramidere Rampası’nda mahsur kalan vatandaşların bir kısmı arabalarını yollara bırakıp otellere yerleşti. bir süre daha sonra oteller de dolunca içeriye sadece hamile ve çocuklu olan bayanlar alındı. Otele gitmeyenler ise geceyi arabalarının içerisinde uyuyarak geçirdi. Kimi vatandaşlar ise yolda kalan şoförlere çay ikramında bulundu.

“OTELE 700 LİRA ÖDEDİM”

Arabasını yolda bırakıp geceyi otelde geçirdiğini söz eden Doğukan Keyifli, “Aracımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Akşam 19.00’da aracımı bıraktım ve otele gittim. Otele 700 lira ödedim. Otellerde yer yoktu, telefonla rezerve ettiğimiz odaların satılmış olduğunu da gördük.” halinde konuştu.

EKREM LİDER BEYLİKDÜZÜ HALKI OLARAK BİZİ YÜZÜSTÜ BIRAKTI”

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na seslenen Furkan Yener, “Hiç düzgün değilim. Ekrem Başkan’a seslenmek istiyorum. Beylikdüzü halkı olarak mağdur olduk, bizi yüzüstü bıraktı. Otomobilin içerisinde uyudum. Akabinde konuta gitmeye çalıştık” sözlerini kullandı.

“SAĞ OLSUN İBB ARACI GELDİ BAYAĞI TEMİZLEDİ”

Gece yürüyerek konuta gittiğini söyleyen Hasan Tartal, “Saat 16.00’da kara yakalandık, 17.30 üzere arabımızı bırakıp konuta yaya gittik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aracı geldi buraları temizledi. Artık de kalan ince kısımları temizliyoruz” diye konuştu.

“GECE OTOMOBİLDE YEĞENİMLE TİTREYE TİTREYE UYUDUM”

Yeğeni ile bir arada arabalarının içerisinde titreyerek uyuduklarına dikkat çeken Savaş Polat, “Dün yaklaşık 5 saat yolda kaldık. Gece aracımı park halinde bıraktım. Gece otomobilde yeğenimle titreye titreye uyudum. Yardım bekliyorum en azından bir kürek olsa yeterli olur. Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne yufka götürmeye gidiyordum, arabayı çıkarırsam yufkasını vereceğim daha sonra yine işime geri döneceğim” dedi.

“MAHSUR KALANLARA ÇAY SERVİSİ YAPTIK”

Otel çalışanı Derya Kılıç ise mahsur kalan vatandaşlara çay ikram ederek, “Burada sıradan araç kalmıştı, mahsur kalanlara çay servisi yaptık, onları içeriye aldık ve yer olmadığı için lobide ağırladık. Birlik olduğumuz sürece biz var oluruz” dayanışma davetinde bulundu.

“OTELE GEBE VE ÇOCUKLU OLANLARI ALDIK”

Otel yöneticisi Gökhan Aygün ise , “Bizim otelimiz mobilya fuarından dolayı aslına bakarsanız doluydu. Dolası bulunmasına karşın 50-60 oda geldi, gebe ve çocuklu olanları aldık. Lakin alamadığımız epeyce kişi oldu” dedi.