Dilara, acılarını şampiyonluklarla unutuyor!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Dilara, acılarını şampiyonluklarla unutuyor!
Çocukluğunda yaşadığı kederleri dövüş sporunda kazandığı madalyalarla unutmaya çalışan ulusal sportmen Dilara Sultan Arpacı, Yeşilçam senaryolarını aratmayan muvaffakiyet öyküsünü ‘mutlu’ tamamlamayı hayal ediyor.

Antalya’nın Kemer ilçesinde oturan Dilara Sultan Arpacı, 4 yaşında meskende ailesiyle yıldız kaymasını izlemek için beklerken, ikiz kardeşinin oynadığı çakmaktan çıkan yangında elbisesi tutuşunca bedeninin büyük kısmı yandı. Rus anne ile Türk babanın çocuğu Dilara’nın, 6 yaşındayken de ocaktaki tencerenin devrilmesi kararı dökülen kaynar suyla yüzünün sol kısmında yanık oluştu.

Dilara, yüzünün ve belinin üst kısmındaki yanık niçiniyle 7 yaşına kadar 18 ameliyat geçirdi. Bacaklarından alınan deri, Dilara’nın bedeninin değişik kısımlarına nakledildi. Yanık izleri niçiniyle çocukluğunda dışarı çıkmak istemeyen Dilara, eğitim çağına geldiğinde, okulda arkadaşlarının kendisiyle dalga geçmesinin ıstırabını yaşadı. Bu niçinle hırçınlaşıp, saldırganlaşan Dilara’yı, annesi toplumsallaşması ve sporla ilgilenmesi için kick boksa yönlendirdi.

10 YAŞINDA ALTIN MADALYA

Dilara Sultan Arpacı, kick boks eğitiminin 10’uncu ayında katıldığı birinci Türkiye Şampiyonası’nda, 10 yaşındayken altın madalya kazandı. Tıpkı yıl kanser niçiniyle babasını kaybeden Dilara, spora orta verdi. Çok sevdiği babasını yitirmesi ve bedenindeki yanık izleri niçiniyle güç bir çocukluk devri geçiren Dilara, annesinin isteği üzerine 12 yaşında bir daha spora başladı.

Dilara, birebir yıl katıldığı şampiyonada ‘Türkiye Kick Boks Şampiyonu’ unvanının bir daha sahibi oldu. Katıldığı ulusal şampiyonalarda 3 yıl boyunca farklı dereceler elde eden Dilara, dört yıl evvel dövüş sporları içinde sert vuruş çabalarıyla bilinen muay thai sporuna başladı.

AMACI DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Muay thai sporunu karakterine daha uygun olması niçiniyle yeğleyen Dilara Sultan Arpacı, 2018’de Avrupa Muay Thai Kupası’nda gümüş madalya kazandı. 2019’da tıpkı turnuvada altın madalyanın sahibi olan Dilara, geçen yıl pandemi niçiniyle turnuvaların iptal edilmesiyle karşılaşmalara katılamadı. Meskende idman yaparak turnuvalara hazırlanan Dilara, nisan ayında Kemer’de düzenlenen Türkiye Kick Boks Memleketler arası Açık Kupa Şampiyonası’na iştirak için test yaptırdığında kararınun olumlu çıkması niçiniyle koronavirüs tedavisi gördü.

Hayalini kurduğu şampiyonlukları erteleyen Dilara, yıllardır kanser tedavisi nazarann annesinin sıhhat durumunun berbata gitmesinin ıstırabını yaşıyor. Annesine tedavi sürecinde yardım eden, kalan vakit içinderında Antalya Spor Salonu’nda antrenörü Yasin Urlu ile idman yapan Dilara, dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

ŞAMPİYONLUKLA MORAL BULDU

Hayallerini anlatan Dilara, şunları söylemiş oldu:”Çocukken babamın kanser tedavisi için mısır sattım. Bedenimdeki yanık izleri niçiniyle sıkıntı bir çocukluk devri geçirdim. Babamı kaybettikten daha sonra, sporla hayata tutundum. Kazandığım muvaffakiyet ve sevinçler, bedenimdeki yanık izlerini ve hüznümü unutmama yardımcı oldu. Pandemi sürecinde turnuvalar iptal edildiği için şampiyonalara katılamadım. Artık bir daha hazırlanıyorum.

yıllardır kanser tedavisi nazarann annemin sıhhat durumu berbata gitmeye başladı. Anneme tedavi sürecinde dayanak oluyorum. Kalan vakit içinderımda da idmana gidiyorum. Bu yıl Türkiye şampiyonluğunu, 2022’de dünya şampiyonasında altın madalya kazanmayı istiyorum. İnsanların bedenimdeki izlerden dolayı bana bakışlarını düzeltmek ve dünya şampiyonu sportmen olarak anılmak isterim. Başarılarımla anneme moral vermeyi istiyorum.”