Düğün öncesi nişanlısını döverek öldürdü, cezasından indirim istedi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Düğün öncesi nişanlısını döverek öldürdü, cezasından indirim istedi
Olay, 2019 yılının temmuz ayında Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi Kanal Caddesi’nde meydana geldi. Songül Yalçın, bir gün daha sonra evleneceği 3 yıllık nişanlısı Yunus Emre Akar’ın meskenine gitti. Çift içinde takı tartışması çıktı. Tartışma sırasında Akar, Yalçın’ı banyoya gdolayıp dövdü. Aldığı darbelerle yere düşen Yalçın’ın bayıldığını düşünen Akar, fatura ödemek için konuttan ayrıldı. Geri dönünce, nişanlısının banyoda hareketsiz yattığını bakılırsan Akar, sıhhat takımlarına haber verdi. Adrese gelen takımlar, açık kapıdan girdikleri konutta Yalçın’ı, şuuru kapalı biçimde buldu. Birinci müdahalesi yapılan Songül Yalçın, kaldırıldığı hastanede hekimlerin tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği takımları, apartmanın güvenlik kamerası imgelerini inceledi. Songül Yalçın’ın konuta gelişi, Yunus Emre Akar’ın konuttan ayrılması ve geri döndükten daha sonra kaçması, imgelerde tespit edildi. Polis, Akar’ı, saklandığı arkadaşının konutunda yakalayıp gözaltına aldı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Yunus Emre Akar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘YERLER ISLAKTI, TUTMAMA KARŞIN DÜŞÜP BAŞINI VURDU’

Bursa 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, hakkında ‘kasten adam öldürmek’ cürmünden dava açılan Yunus Emre Akar, savunmasında, “Olay günü Songül, gelinlik almamız için benim meskenime geldi. Ailesinden ayrılmanın ıstırabını yaşıyordu, sonluydu. Meskene geldiğinde de elindeki çantayı çekyatın üzerine attı. Bu tıp krizler yaşayınca meskeninde ve iş yerinde ağladığı oluyormuş. bir daha ağladı. Ben de kendisini sakinleştirmeye çalıştım. Rahatlaması için dolaptaki eşyaları göstermeye çalıştım. Banyo kapısına gerçek giderken dönerek bana tokat attı. Ben de elimi uzattığım için parmağımı ısırdı. O sırada elimden kurtuldu. Yıkandığı için ıslak olan banyoda düştü. Onu tutmak istesem de başaramadım, başını klozete vurdu. daha sonra oturup, etrafa boş boş bakmaya başladı. Ben de sakinleşmesi için yalnız bırakarak dışarıya çıktım. Fatura yatırıp geldim. Songül’ü saçları dağınık vaziyette görür görmez korkup 112’yi aradım. Sıhhat takımıyla bir arada polis konuta geldi. Songül’ün başını yere çarpmasından dolayı öldüğünü düşünüyorum. Songül’ü dövmedim ve öldürmedim. Nişanlılık devrimizde de şiddet uygulamadım” dedi.

BAM KARARI ONADI, EVRAK YARGITAY’A GİTTİ

Songül Yalçın’ın ailesinin sanıktan şikayetçi olduğu yargılama daha sonrası mahkeme heyeti, cürmünü sabit gördüğü Yunus Emre Akar’ı, güzel hal indirimi uygulamaksızın ‘kasten adam öldürmek’ hatasından ömür uzunluğu mahpus cezasına çarptırdı. Sanık avukatları, müvekkiline uygun hal indirimi uygulanmadığı sebebi öne sürülerek, sonucun bozulması için Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) müracaat etti. BAM 1’inci Ceza Dairesi, yapılan duruşma daha sonrası lokal mahkemenin sonucunı onayınca, Yunus Emre Akar’ın avukatı 2 Aralık tarihinde temyiz için dava evrakını Yargıtay’a gönderdi.