En büyük tutkusu çay içmek! Bir oturuşta 100 bardağı buluyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
En büyük tutkusu çay içmek! Bir oturuşta 100 bardağı buluyor
Türkiye’de bir kültür ve ömür biçimi olan çay denilince Gümüşhane’de akla Ömer Faruk Soydaş geliyor. Dünyada sudan daha sonra en hayli tüketilen içecek olan çay içmede hudut tanımayan Soydaş, bir daha dünyada kişi başına en çok çay tüketen ülke olan Türkiye’de en çok çay içen insanlardan birisi olarak biliniyor.

Merkeze bağlı Yenice köyünde çiftçilik yapan Soydaş’ın en büyük tutkusu çay içmek. Konutunda, köy konağında ve hayvanlarını beklemek için gittiği dağda daima çay içen Soydaş’ın bu halini köydeki herkes artık olağan karşılıyor.

İçtiği çayları bardak olarak saymayan lakin demlik hesabı yapan Soydaş, bugüne kadar 7,5 saat aralıksız çay içtiği günler olduğunu ve çayı sadece Erzurum şekeriyle kıtlama şeker kullanarak içtiğini söylemiş oldu.

Köyde eşiyle bir arada yaşayan Soydaş, inşaatlarda çalıştığı devirler ve askerde çay ocağında çalıştığı periyotta edindiği bu alışkanlığını hala sürdürdüğünü belirtti.

Çay hoş olursa 100 bardağı bulduğunu lisana getiren Soydaş, “Günün 24 saatinde benim için en değerli şeylerden birisi çay. Çay hoş olursa 100 bardağı bulduğum oluyor. Muhabbet içinde saatlerde çay içtiğimiz var. Ailem benim çay içmeme karışmaz, çayımı demleyip önüme koyarlar ben kendim doldurur kendim içerim” dedi.

‘7.5 SAAT BOYUNCA DURMADAN ÇAY İÇMİŞİZ’

Başından geçen değişik kıssalarını anlatan Soydaş, “Bir seferinde Nazlıçayır köyüne maç izlemeye gittik. 4 demlik çay demledi, dedim beşinciyi de demlersen içerim dedim. Bana kalkın gidin dedi. Diğer bir günde bir ramazanda amcamın konutuna teravihten çıkıp gittik. Çay içmeye başladık, ezan okundu oruca niyetlendik. Orada yatsı ile sabah ezanı içinde 7,5 saat boyunca durmadan çay içmişiz. Ezan okunmasa bir daha içmeye devam edecektik” diye konuştu.

Köyde çay denilince kendisinin anıldığını tabir eden Soydaş, işe gitmesi için önündeki semaveri kaçıranlar bile olduğunu lisana getiren Soydaş, Erzurum kıtlama şekeri kullandığını belirterek, “Bir Erzurum şekeri ile de 10 bardağa yakın çay içerim. Rekor olarak 100 bardak içtim, 80 su bardağı rekorum var, 7,5 saat rekorum var. Hiç çaya iştahım yokken bir semaver çayını yalnız içtim. Bir bardak bir bardak baktım bir daha demlik bitmiş” sözlerini kullandı.

Köy muhtarı Bayram Durdu ise kendisini bildi bileli Ömer Faruk Soydaş’ın çay içtiğini belirterek şunları söylemiş oldu: “O bizim abimiz. Ben onu bildim bileli çay içiyor. Sohbetler olunca 100 bardağı bile aşıyor. İstediği vakit içiyor. Hayvanlara bakma sırası ondaydı gitti dağda semaveri yaktı içti çaya yok demez, çayla bütünleşti” diye konuştu.