En uygun fiyatsız Windows alternatifleri

Adanali

Member
Windows, dünyanın en epeyce kullanılan işletim sistemleri içinde yer alıyor. Son senelerda satışa sunulan biroldukça bilgisayarda bizlerin karşısına çıkan Windows, sunduğu özellikleri ve biroldukça uygulamayla uyumlu bir biçimde çalışması niçiniyle dünya genelinde epey seviliyor.

Her ne kadar Windows epey sevilse de kullanıcıları rahatsız eden kimi yanlışları da bulunuyor. Bunlarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar başka işletim sistemlerini tercih ediyorlar. Bu yazımızda sizlere fiyatsız bir biçimde edinebileceğiniz en âlâ Windows alternatifi işletim sistemlerinden bahsedeceğiz.

1. Linux

Linux
, en tanınan açık kaynak kodlu işletim sistemi olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Linux, açık kaynak kodlu olması yardımıyla kullanıcılar işletim sistemini kendince düzenleyebiliyor ve geliştirebiliyorlar. Bu sayede kullanıcılara daha özgür bir kullanım sunan Linux, Windows’tan daha farklı bir arayüze sahip.

Linux’da şu anda biroldukca farklı dağıtım bulunuyor. Bu farklı dağıtımlar yardımıyla her birinden farklı özellikleri kullanabilirsiniz. Ayrıyeten bu dağıtımlar içinde Türkiye’nin ürettiği yerli yazılım Pardus da bulunuyor. Genel olarak baktığımızda Linux’u Windows alternatifi olarak kullanabilirsiniz.

1 2 3 4
1 2 3 4