Ersa, ABD pazarıyla ihracatını ikiye katladı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hüseyin GÖKÇE

ABD pazarına birinci defa girdiği 2021 yılında ihracat ölçüsünü iki katına çıkaran Ersa Mobilya, şurasının 60’ncı yılını kutlamaya hazırlandığı 2022 yılında ise İngiltere, Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa pazarına odaklandı. Pandemi daha sonrası ofise dönüş süreciyle ilgili olarak “Returning to Workspaces After Pandemic” isimli bir program hazırlayan Ersa, fabrikalarındaki güç muhtaçlığını ise çatıya kuracağı güneş santralleriyle karşılayacak. Şirket 2022 yılında ayrıyeten Başşehir OSB’deki yerinde yeni bir fabrika kurarak üretim bandını geliştirecek. Ersa Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Cet, temelleri 1958 yılında Sivas’ta atılan şirketin, bugün 60 bin m2 alanda, 4.5 milyon m2 panel sürece, 530 bin kesim mobilya üretim kapasitesiyle kesimin kıymetli oyuncularından birisi haline geldiğini söylemiş oldu.

Kurumsal sürdürülebilirlik siyasetleri dahilinde çevreci üretim ve tasarım anlayışını desteklediklerini belirten Cet, yatırımlarının temelini Ar-Ge ve inovasyonun oluşturduğunu bildirdi. Haworth, Cappelini ve Quadrifoglio üzere dünyaca ünlü mobilya markalarının Türkiye temsilciliğini de yürüttüklerini vurgulayan Yalçın Cet, ofis mobilyaları kategorisindeki birinci Ar-Ge merkezini Ankara üretim tesisi bünyesinde kurduklarını belirtti. İstanbul Altunizade binasındaki tasarım merkezinin de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafınca tescil edildiğini lisana getiren Cet, kuruluşlarının 60’ıncı yılı kapsamında geliştirdikleri yeni ömür serisini birinci kere 14. Memleketler arası İstanbul Mobilya Fuarı’nda tanıttıklarını aktardı.

İhracatın hissesi yüzde 65’e çıkacak

Geride bıraktığımız 2021 yılında ABD’de yaptıkları çalışmayla ihracat hacimlerini ikiye katladıklarının altını çizen Yalçın Cet, markalı satış konusunda dizayna yaptıkları yatırımın sonuçlarını her geçen gün daha ayrıntılı gözlemleyebildiklerini bildirdi. 2020 yılında belirledikleri gaye doğrultusunda ihracatın ciro ortasındaki hissesini yüzde 65 olarak güncellediklerini söz eden Cet, Almanya, İngiltere ve Hollanda ile ilgili özel çalışma başlattıklarını anlattı.

Başşehir OSB’de yatırıma başlıyor

Pandemi sürecinde insanların meskenlerinde daha fazlaca vakit geçirmeleriyle bir arada “hibrid” tahlilleri ön plana çıkardıklarını anlatan Yalçın Cet, “gayet geniş bir grupla “Returning to Workspaces After Pandemic” isimli bir evrak hazırladık” diye konuştu. Ankara Başşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan alana 2022 yılında yatırıma başlayacaklarını tabir eden Cet, bununla birlikte fabrika çatılarını güneş panelleri ile revize ederek kendi güçlerini güneşten üretmeyi hedefl ediklerini söylemiş oldu.