Eski erkek arkadaşının yüzüne kezzap atmıştı! Tahliye oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Eski erkek arkadaşının yüzüne kezzap atmıştı! Tahliye oldu
Olay, 3 Haziran 2020 tarihinde Kahramanmaraş Ulusal Egemenlik Caddesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Fatma Özdaş (44), içerisinde kezzap (sülfürik asit) olan kavanozla eski erkek arkadaşı Gürkan K.’nin çalıştığı iş yerine gitti. Gürkan K.’nin çalıştığı odaya giden Fatma Özdaş, yanında getirdiği kezzabı eski erkek arkadaşının yüzüne boşalttı. olayda Gürkan K. ve Fatma Özdaş ile o sırada odada bulunan Yılmaz K. bedenlerine gelen kezzap niçiniyle yaralandı. Tedavisinin akabinde tutuklanan Fatma Özdaş hakkında ‘kişinin hayatını tehlikeye sokan bir duruma niye olacak biçimde silahla taammüden yaralama’ kabahatinden 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkemenin karar duruşmasında Fatma Özdaş, Gürkan K.’nin eski erkek arkadaşı olduğunu, sık sık hengame edip barıştıklarını söylemiş oldu. olaydan bir hafta evvel yolda tanımadığı şahıslarca taciz edildiğini, bu bireylerin kendisine ilişkin cinsel içerikli görüntüler olduğunu söylemiş olduklerini, bunun üzerine Gürkan K.’yi aradığını belirten Fatma Özdaş, şunları söylemiş oldu:

“Gürkan’a cinsel bağa girdiğimiz sırada bu biçimde bir çekim yapıp yapmadığını sordum. Bunun üzerine Gürkan bu biçimde bir çekim yapmadığını, kendisinin olmadığını söylemiş oldu. ondan sonrasında kendisini aradım lakin beni engellemişti. Ulaşamadığım için görüntülerin Gürkan tarafınca paylaşıldığına dair bende kuşku oluştu. Yaşadığım tacizler niçiniyle meskenimi taşımak zorunda kaldım. Meskenimi boyatmıştım, boyacılardan kalan asidi poşete koyup, iş yerine giderek Gürkan’ın yüzüne poşetin ortasındaki maddeyi rastgele attım. Poşet içerisinde bulunan hususun içeriğini bilmediğim için bu türlü ziyan vereceğini bilmiyordum. Pişmanım. Beraatime karar verilmesini istiyorum.”

‘41 GÜN AĞIR BAKIMDA KALDIM’

Gürkan K. ise Özdaş’dan şikâyetçi olduğunu söylemiş oldu. Fatma Özdaş ile 3 ay beraberlikleri olduğunu ve bu müddette daima tartıştıklarını, evlenmek isteyince de ayrıldığını belirten Gürkan K., “Telefonla konuştuğumuz periyotta Fatma bana cinsel beraberliğimize ilişkin görüntü çekip çekmediğimi sordu, ben de bu biçimde bir çekim yapmadığımı ve paylaşımda bulunmadığımı söylemiş oldum. Olay tarihinde sanık iş yerimize geldi. Yanıma gelerek elindeki poşeti ‘Hadi Gürkan bu da sana’ diyerek yüzüme hakikat boşalttı. Ben faydalanma niçiniyle 41 gün ağır bakımda kaldım ve tedavim hala devam etmektedir” dedi.

Kolları ve göğsünde yanıklar oluşan Yılmaz K. de Özdaş’ın, Gürkan K.’nın yüzüne kezzap attığı anı görmediğini, evvel bir ıslaklık hissettiğini, akabinde da kolları ve göğsünde yanma başladığını, 12 gün tedavi gördüğünü belirterek Fatma Özdaş’dan şikâyetçi olduğunu söylemiş oldu.

ÖZDAŞ’IN ARGÜMAN ETTİĞİ MANZARALAR GÜRKAN K.’DE ÇIKMADI

Mahkeme savcısı ise mütalaasında Gürkan K.’ye ilişkin gereçlerde yapılan incelemede Fatma Özdaş’ın tez ettiği müstehcen imgelerin bulunamadığını, bu niçinle cezada haksız tahrik indirimin uygulanmamasını talep etti. Yargılama sonunda mahkeme heyeti Fatma Özdaş’ı silah sayılan kezzap ile Gürkan K.’nin hayatını tehlikeye sokmasından dolayı 9 yıl, Yılmaz K.’yi yaralamasından dolayı da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 12 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırdı. Yeterli hal indirimi uygulamayan mahkeme, Fatma Özdaş’ın tutuklulukta kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. sonucun akabinde Fatma Özdaş tahliye oldu.

HER İKİ TARAF DA KARARI İSTİNAFA TAŞIDI

Gürkan K.’nin avukatı, Özdaş’ın tahliye sonucuna itiraz edip, belgeyi istinafa taşıdı. İstinafa yapılan müracaatta Fatma Özdaş’ın yaptığı aksiyon itibariyle adam öldürmeye teşebbüs kabahatinden yargılanması gerektiği açıklandı. Özdaş’ın avukatı da mahkemenin cezaları üst sondan ve güzel hal indirimi uygulamamasından dolayı karara itiraz edip belgeyi istinafa taşıdı.

İstinaf Mahkemesi’nde görülecek evrakta verilen cezanın onanması halinde Fatma Özdaş, tutuklanarak bir daha cezaevine girecek.
Alıntıdır.