Gebe hemşireye hasta yakınlarından hücum

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Gebe hemşireye hasta yakınlarından hücum
Olay Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi’nde dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Argümana nazaran 4 hasta yakını, hastalarıyla ilgilenmediğini öne sürdükleri 24 yaşındaki hemşire Gülhan D.’yi darbetti. 2 aylık gebe olan Gülhan D. saldırganlardan şikayetçi oldu.

Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi’nde hemşire olarak çalıştığını belirten Gülhan D., 16 Ocak günü kan alma ünitesinde nazaranvli olarak çalıştığını, saat 22.00 sıralarında kan aldığını söylemiş oldu. Gülcan A. isimli hastanın kan alma sürecinin bitmesinin akabinde diğer bir hastaya trombosit alma süreci yaptığını öne süren Gülhan D. tabirinde, “Gülcan A. kan alımından dolayı ani baş dönmesi yaşamasın diye kendini yeterli hissedene kadar koltukta oturtuyorduk. Bu kişi bana ‘Ben kalkabilir miyim’ dedi. Ben de ‘Kendinizi düzgün hissediyorsanız kalkabilirsiniz’ dedim. Bana, ‘Aman siz kaldırmayın sakın’ dedi. Ben de öteki hastanın süreçlerine devam ettiğimden, ‘Şu an sizinle ilgilenemiyorum, biraz beklerseniz yardımcı olacağım’ dedim” diye konuştu.

Gülcan A.’ın koridora çıktığını, koridordan ‘Kimse ilgilenmiyor’ formunda bağrışma sesleri duyduğunu ancak diğer bir hastayla ilgilendiğinden koridora çıkamadığını lisana getiren Gülhan D., baygınlık geçiren Gülcan A.’nın hasta yakınları ve orada bulunan tabipler ile hemşireler tarafınca bir daha kan alma odasına getirildiğini kaydetti.

‘KENDİMDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIM LAKİN ŞAHISTAN KURTULAMADIM’

Hastanın tansiyonuna bakılırken hasta yakınlarından Aycan K.’ninn kendisine “Bana ismini ver seni işinden edeceğim sana göstereceğim” diyerek bağırdığını öne süren şikayetçi Gülhan D., bir daha hasta yakınlarından Hüseyin K.’nin kendisine küfür ettiğini belirtti. Nurcan K.’nin de elindeki poşetleri yere atarak kendisinin üzerine yürüdüğünü söz eden Gülhan D., elleriyle kendisini korumak için set yaptığı belirterek “Yaklaşmamasını söylemiş oldum şahıs birden elleriyle başıma saldırdı. Başörtümden tutarak sağa sola savuşturmaya başladı. Başörtümü açarak saçımı çekmeye başladı. Ben kendimi ataktan korumak hedefiyle ellerimle şahsı iteklemeye kendimden uzaklaştırmaya çalıştım lakin kurtulamadım” dedi.

YAPMAYIN BAYAN GEBE DEMELERİNE KARŞIN AKINLARINA DEVAM ETTİLER

Gülhan D., akından kurtulmaya çalışırken kendisinden 4-5 metre uzaklıkta bulunan Rıdvan K.’nin koşarak kendisine uçan tekme attığını belirterek “Mesafe uzak olduğu için şahsın dizi hızımın sol kısmına geldi. Yüzümden darbe alınca ben yere yığıldım. Yere düştükten daha sonra ben yerdeyken üstte ismini söylemiş olduğim bütün hasta yakınlar üzerime geldi. Ellerinde poşet, çanta ne var ise bana fırlatmaya başladı ve sürüklemeye başladılar. İçlerinden Nurcan K. karnıma tekme atmaya başladı. Odada bulunanlar ‘Yapmayın bayan hamile’ demelerine karşın ataklarına devam ettiler” formunda beyanda bulundu.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Kendi eforlarıyla ayağa kalktığını, Nurcan K.’nin elinde bulunana ayranı yüzüne ve aygıtlara attığını kaydeden Gülhan D., odada bulunanların, saldırganları kendisinden uzaklaştırdığını belirtti. Gülhan D., polis takımlarını aradığını, hastane güvenliğinin de saldırganları kendisinden uzaklaştırmaya çalıştığını belirtti. Hemşire Gülhan D. sözünde “Ben kendim 2 aylık gebeyim. misyonum esnasında bana saldıran, hakaret eden, tehditler de bulunan, benim faydalanmama niye olan ve bana saldırarak karnımda bebeğimin düşmesine niye olacak biçimde beni darp eden Aycan K., Nurcan K., Rıdvan K. ve Hüseyin K.’ten davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Bu ortada atak hastane önünde protesto etti. Hemşireler ve Tüm Sıhhat Profesyonelleri Sendikası üyesi bir küme, hücuma reaksiyon gösterdi.