Gedik ve KBSB’den kazan operatörlüğü eğitimi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İstanbul Gedik Üniversitesi (İGÜN) ve Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Gedik Test Merkezi (GTM) ismi altında Türkiye’nin birinci “Kazan Operatörlüğü Eğitim ve İmtihan Merkezi”ni faaliyete geçirdi. Merkezde Buhar Kazanı, Kızgın Yağ Kazanı ile Sıcak Su Kazanı operatörlerine inançlı ve verimli kazan işletme maharetleri kazandırmak için eğitim programları düzenlenecek, imtihanlarda başarılı olacak adaylara MYK onaylı sertifikalar verilecek.

“DNA’mızda üretim ve eğitim var”

Pendik, İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda yer alan merkezin açılış merasimine İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof Nihat Akkuş, Gedik Holding CEO’su Mustafa Koçak, KBSB İdare Konseyi Lideri Cem Özyıldırm’ın yanısıra KBSB idare heyeti üyeleri, GTM grubu ve dal temsilcileri katıldı. Merkezin açılışına konut sahipliği yapan İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Lideri Hülya Gedik, “Gedik Grubu’nun DNA’sında üretim ve eğitim var. Bu merkezi tüm paydaşlarımızla hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Katkı veren herkese müteşekkirim.” diye konuştu.

“Yeni merkezler açmak istiyoruz”

KBSB İdare Konseyi Lideri Cem Özyıldırım da merkezin dalın prestijini artıracağına dikkat çekti ve şunları söylemiş oldu:

“Bugüne kadar kazan operatörleri ülkemizde rastgele bir eğitimden geçmiyordu. Yapılan kusurlar da yerli üreticilerin tüketici nezdindeki prestijini düşürüyordu. Araç kullanmadan evvel ehliyet alınıyor. Eğitim alıp imtihana giriyorsunuz. Başarırsanız araç kullanmaya hak kazanıyorsunuz. Bugün bu biçimde bir kural olmaksızın trafikte araç kullanıldığını düşünün. Ben düşünmek bile istemiyorum. Gedik Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdiğimiz bu merkez dalımızın hem verimli ve aktif çalışmasını destekleyecek birebir vakitte prestijini artıracak. Bu merkez ile yalnızca yurtarasında değil yurtharicinde da bireylere eğitim vermek istiyoruz. Ayrıyeten ülke genelinde yeni bölge merkezleri de açmak niyetindeyiz.”