Google eski bilgisayarları ve Mac’leri canlandıran yazılımı kullanıma sundu!

Adanali

Member
Google tarafınca Şubat ayında erken test sürümü duyurulan ChromeOS Flex, eski bilgisayarları ve Mac’leri birer Chromebook’a dönüştürebiliyor. Bu sayede ömrünü doldurmuş üzere gözüken bilgisayarlar yine canlanıyor. Bu yazılım bugün itibariyle fiyatsız indirilebilecek biçimde kullanıma sunuldu.

Google ChromeOS Flex yayınlandı!

Google tarafınca geçtiğimiz periyotta erken erişime açılan ChromeOS Flex, pek etkileyici sonuçlar sergiledi. Natürel burada 10 yıllık bir bilgisayarın bu işletim sistemi ile bir arada şimdiki AAA kalite oyunları açabilen bir performans canavarına dönüşmediğini belirtelim. Lakin artık geri dönüşüme gitme vaktinin geldiği düşünülen aygıtları bile hayata döndürmeyi başardı.

Google tarafınca buraya tıklayarak indirebileceğiniz bu yeni işletim sistemi içerisinde Apple’ın MacBook modellerinin de olduğu birfazlaca markadan 295 farklı aygıtı destekliyor. Doğal buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz listenin haricinde bir esere sahipseniz de test programına kayıt olarak ya da direkt indirerek yaralanmanız mümkün.

Tabii bu test ve beta süreçlerinin çok faydalı olduğunu söyleyelim. Çünkü Google’ın dediğine nazaran bu süreçte 600’den çok kritik kusur tespit edilerek giderildi. Bu sayede bugün paylaşılan sürüm meselesiz bir biçimde aygıtlarda çalışabiliyor.

Ayrıca bu işletim sisteminin kullanması Windows’un bilakis büsbütün fiyatsız olduğu için dilediğiniz üzere üstte paylaştığımız link üzerinden inançlı bir biçimde indirerek kullanabilirsiniz. Bu yazılımın bir hoş yanı ise bilgisayarınıza kurmanıza gerek yok.

Bu, işletim sistemini indirip bir USB belleğe yükleyebileceğiniz ve dilediğiniz vakit istediğiniz aygıta takarak çalışmasını sağlayabileceğiniz manasına geliyor. Lakin aygıtınıza suram yapmanız ve HDD ya da SSD üzerinden çalıştırmanız performansınızı artıracak ve mümkün kayıpların önüne geçecektir.

Tabii ChromeOS Flex işletim sisteminin olumlu yanları bu kadar değil. Google’ın savına bakılırsa bu yazılım o kadar düşük güç tüketiyor ki en yakın rakibine oranla yüzde 19’luk bir fark yaratıyor. Yani bataryası eskiyen aygıtlar için de aslında birebir.

Siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!