Google’dan yeni özellik: İnternetteki varlığınızı silin!

Adanali

Member
Artık tüm insanlara ilişkin şahsi bilgiler internet ortamında inançlı olduğunu düşündüğümüz sunucularda saklanıyor. Bunu sadece Facebook gibisi toplumsal medya platformları olarak değil, e-Devlet üzere siteleri de hesaba katarak düşünmemiz gerekiyor.

Fakat gerek bu sitelerdeki muhtemel bir açık niçiniyle gerekse de kendi elimizle paylaştığımız ya da 3. tarafların açığa çıkmasına niye olduğu şahsi bilgilerimizin artık Google arama sonuçları içerisinde bulunmaması için bir adım atabiliyoruz.

Google arama sonuçları şahsi datalarınızı içeriyorsa kaldırmak için başvurun!

Bugün Google tarafınca paylaşılan bilgilendirme iletisine nazaran, artık arama sonuçları şahsi bilgileri barındırıyor ise direkt olarak kaldırılmasını talep edebileceğiz. Bu dataların içerisinde e-posta adresi yahut telefon numarası üzere bilgiler varsa yapay zekanın fazlaca daha süratli aksiyon alacağı belirtiliyor.

Bu süreci yapmak için aşağıdaki adımları takip etmek kâfi olacaktır:

• Verilerinizi paylaşan arama kararınu kaldırmak için sağ üstteki üç noktayı tıklayın.
  • “Bu sonuç hakkında” paneli açılacak.
  • Burada “kararı Kaldır” seçeneğine tıklayın.
  • Ardından size 3 seçeneğin olduğu bir soru sorulacak.
  • Eğer bu datalardan biri ihlal edilmiş ise isteğinizin daha süratli denetim edileceği belirtiliyor.
  • Burada telefon numarası, konut adresi yahut e-posta adresiniz içerisinden hangisinin paylaşıldığını seçin.
  • Ardından sağ üstteki “Hakkınızda sonuçlar” kısmına gitmek için sağ üstteki profil butonuna tıklayın.
  • Burada “Tüm istekler”, “Devam ediyor” ve “Onaylandı” şeklinde 3 seçenek bakılırsaceksiniz.
  • Aynı sayfa içerisinde “Bu kararı niye kaldırmak istiyorsunuz” biçiminde yer alan kısım üzerinden yeni bir istekte bulunabilirsiniz.
  • Tabii burada “şahsi irtibat detaylarımi gösteriyor”, “Bana ziyan vermek emeliyle girdiğim kişiyi gösteriyor”, “Diğer şahsi ayrıntıları gösteriyor”, “Yasadışı bilgiler içeriyor” ve “Güncel değil” halinde farklı seçeneklerden birini işaretlemeniz gerekiyor.
Siz Google arama sonuçları için gelen bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!