Gümüşhane’de yüzlerce basamaklık merdivenler şaşırtıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Gümüşhane’de yüzlerce basamaklık merdivenler şaşırtıyor
Dik yamaçlar içindeki mahalle ve caddelere vatandaşların daha kolay ve daha kısa müddette ulaşması için yapılan merdivenler vatandaşların işini kolaylaştırırken bilhassa diğer kentlerden Gümüşhane’ye gelen üniversite öğrencilerini şaşırtıyor.

Çok sayıda merdivenin yer aldığı ve en çoksı 400 basamağın üzerinde olan merdivenin bulunduğu kentte son senelerda bu merdivenlerin üzerinin kapatılması kullanan vatandaşları yağmur suyu ve kardan korurken bilhassa yaşlı ve rahatsızlığı olan vatandaşlar ise buraları kullanmak yerine araç yollarını kullanıyor.

Kente üniversite okumak için gelen ve bu kadar merdivenle birinci kere karşılaşan üniversite öğrencileri ise evvela merdivenleri çıkarken daima mola vermek zorunda kalıyor.

‘MERDİVENLER İNSANI YORUYOR ANCAK SPOR YAPMIŞ OLUYORUZ’

Spor yapmak için merdivenleri kullandığını söyleyen üniversite öğrencisi Sefa Çelik, “Gümüşhane’de öğrenciyim. Benim yurdum biraz üstte kalıyor. Bu merdivenler için 550 basamak dediler ancak ben şahsen 423 basamak saydım. Gümüşhane dağlık bir bölge olduğu için alçak yerlerde yerleşim yeri bulunmuyor.

Yüksek yerleri düzleştirerek oraya yerleşim yeri kuruyorlar, buna örnek olarak Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesini verebiliriz. Bunun için de merdivenler tabi ki kıymetli bir pozisyona geliyor. Merdivenler insanı çıkarken yoruyor lakin spor yapmış oluyoruz. Benim kaldığım yurda otobüs çıkıyor lakin ben spor olsun diye merdivenlerden çıkmayı tercih ediyorum” dedi.

‘İLK ÇIKTIĞIMDA NEFES NEFESE KALDIM’

Adana’dan okumak için Gümüşhane’ye gelen ve merdivenlere birinci çıkışında nefes nefese kaldığını belirten Ayşe Zuhal Pelin, “Ben buraya birinci geldiğimde afalladım zira epey fazla yokuş çıkıyoruz. Birinci çıktığımda da abartılacak bir durum olmadığını düşünüyordum ancak nefes nefese kaldım. Her gün öğrenciler bu türlü merdivenleri çıkıyor öğrencilerin okuma hevesi kalmıyor. Ben çok bunaldım. Burada birtakım fakülteler var merdivenle ulaşım sağlanıyor, orada okuyan öğrencilere üzülüyorum biraz yorucu. Bütün arkadaşlarım benim üzere şikayet ediyor bu konudan” formunda konuştu.

Erzurumlu üniversite öğrencisi Salim Polat da “Buranın coğrafik yapısından dolayı merdivenler olmak zorunda, diğer bir ulaşım bahtı yok. Otobüsler var fakat her yere çıkamıyorlar bu niçinle merdivenler yardımcı oluyor. Bizim yurda çıkan bir merdiven var orayı çıkarken 3 mola veriyoruz, soğuklarda zorlanıyoruz. Üstü kapalı olması iyi” diye konuştu.