Günde kaç adım atmalısınız – bu adım ölçerler size yardımcı olacaktır

KıtlamA

New member

Birçok insanın ortak bir hedefi vardır: Günde 10.000 adım yürümek. Pedometreler de sıklıkla kullanılır. Peki daha az adım attığınız için kendinizi suçlu hissetmeniz gerekiyor mu?

Eskiden kalori sayıyordunuz, artık adımları sayıyorsunuz. Egzersiz yapmaktan hoşlanmayan insanların bile motivasyonu yüksek ve “Geç kalacağım, daha 3000 adım kaldı” gibi cümleler artık kimseyi şaşırtmıyor. Her adım bizi daha sağlıklı kılar, çalışkan yürüyüşçülerin inancıdır.

Egzersiz her derde devadır. Sadece koşmak değil, genel olarak egzersiz yapmak, beyin de dahil olmak üzere organlara daha iyi kan akışı sağlar, metabolizmayı ve kan damarlarını eğitir, refahı artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sonuç olarak egzersiz, tümörler de dahil olmak üzere birçok kronik hastalığa iyi gelebilir. diyabetkalp krizi, felç, aynı zamanda depresyon ve Alzheimer hastalığı. Adımlar aynı zamanda kalori tüketimi açısından da faydalıdır: 500 adımdan sonra yaklaşık bir küp şeker yakmış olacaksınız. Genel olarak günde 10.000 adım atarsanız ortalama 500 kalori yakarsınız.

En iyi egzersiz ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

10.000 adım, bu da adımın uzunluğuna bağlı olarak yaklaşık altı ila sekiz kilometrelik bir yürüyüşe karşılık geliyor. Bu günlük yaşam için çok fazla. İş yükünü tamamlamayan birinin vicdan azabı çekmesi gerekir mi? Cevap birçok kişiyi rahatlatabilir: Hayır. Günde sadece 6.000 ila 8.000 adımın sağlığınız üzerinde olumlu bir etkisi olduğu söyleniyor. Ancak 10.000 adımın belirtilmesinin, egzersiz önerilerinin iletilmesinde de önemli bir boyut olduğu kanıtlanmıştır.

Alternatif olarak haftada 150 dakikalık egzersiz süresinden de bahsedebilirsiniz. Bu haftada iki buçuk saat veya iş günü başına 30 dakika egzersiz demektir. Herkesin sağlığı açısından başarabileceği ve başarması gereken çok şey var.

Ancak 10.000 adımlık iddialı hedef birçok koşucuya ilham veriyor. Çünkü bu hedef doğrultusunda çalışmak motive edicidir. Günlük adım sayısına ulaşmayı kolaylaştıracak birkaç ipucu var: Aşağıdakilere bilinçli olarak dikkat ederseniz günde 10.000 adım yürümek tamamen mümkündür:

• Mümkünse arabayı bırakın ve yürüyün
  • Daha uzağa park edin ve yolun geri kalanını yürüyün
  • Öğle tatilinde veya akşam yürüyüşe çıkın
  • Yürüyen merdiven ve asansörden kaçının ve bunun yerine merdivenleri kullanın
Oryantasyon için: 1000 adımı yürümek yaklaşık on dakika sürer. İlerleme özellikle bir pedometre ile iyi bir şekilde ölçülebilir. Adımsayarlar planladığınız adım sayısına ulaşmanıza yardımcı olur. Bu şekilde hareket görünür ve ölçülebilir hale gelir. Bu, gerçekte ne kadar koştuğunuzu görebileceğiniz anlamına gelir.

Peki küçük yardımcılar gerçekte tam olarak nasıl sayılır? Güvenilir adımsayarlar piezoelektrik eleman olarak adlandırılanlardır. Bu, elektrik voltajını kullanarak hareketleri ölçer.

Ölçüm cihazının sensörleri yalnızca yürüme sırasında oluşan titreşimleri kaydetmekle kalmayıp aynı zamanda dikey ve yanal hareketleri de algılayıp yürüyüş ile bisiklete binmeyi ayırt edebildiğinde sonuç daha doğru olacaktır.

Adım ölçerlerin kilo vermenize nasıl yardımcı olabileceğini buradan öğrenin.

Yalnızca sayaçla çalışan cihazlar genellikle daha az güvenilirdir ancak burada da farklılıklar vardır: Cihazın hassasiyetini test etmenin en iyi yolu onu sallamaktır. Cihazlar genellikle her büyük şok için bir adım sayar.

Popüler bir adımsayar Omron Yürüyüş Tarzı IVBu, bir adımsayarın temel işlevleriyle sınırlıdır ancak çok hassas çalışır. Adım saymanın yanı sıra kalp atış hızı ölçümü, uyku izleme, çağrı ve mesaj bildirimleri veya saat fonksiyonları gibi başka işlevlere de ihtiyacınız varsa fitness saati de alabilirsiniz. Fitness izle Yamay Omron adımsayar ile aynı fiyat seviyesindedir ancak önemli ölçüde daha fazla işleve sahiptir. Doğru bir adımsayar fonksiyonunun sizin için yeterli olup olmadığına bağlı olarak basit adımsayarlardan son teknoloji akıllı saatlere kadar seçim yapabilirsiniz.