Günde kaç adıma gerçekten ihtiyacınız var?

KıtlamA

New member

Birçok insanın ortak bir hedefi vardır: günde 10.000 adım yürümek. Pedometreler de sıklıkla kullanılır. Ancak daha az adım atarsanız vicdan azabı çekmeniz gerekir mi?

Bir bakışta en önemli şeyler

Eskiden kalori sayıyordunuz, şimdi adım sayıyorsunuz. Egzersiz yapmak istemeyenler bile yüksek motivasyona sahip ve “Daha sonra döneceğim, daha 3.000 adımım var” gibi cümleler artık sürpriz değil. Çalışkan yürüyüşçülerin inancına göre her adım bizi daha sağlıklı kılıyor.

10.000 adım yürümek kaç kalori yakar?

Egzersiz her derde devadır. Sadece koşmak değil, genel olarak hareket etmek, beyin dahil olmak üzere organlara daha iyi kan akışı sağlar, metabolizmayı ve kan damarlarını çalıştırır, zindeliği artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sonuç olarak egzersiz, tümörler de dahil olmak üzere birçok kronik hastalığı önleyebilir. diyabet, kalp krizi, inme, aynı zamanda depresyon ve Alzheimer hastalığı. Adımlar kalori tüketimi için de iyidir: 500 adımdan sonra yaklaşık bir küp şeker yakmış olursunuz. Genel olarak, günde 10.000 adım yürümek ortalama 500 kalori yakar.

10.000 adımla bu kadar kilometre kat etmiş olursunuz.

Adım uzunluğuna bağlı olarak yaklaşık altı ila sekiz kilometrelik bir yürüyüşe karşılık gelen 10.000 adım. Günlük kullanım için bu çok fazla. İş yükünü yönetemeyen kişinin vicdan azabı mı olması gerekir? Cevap birçokları için kolaylaştırmalı: Hayır. Günde 6.000 ila 8.000 adım atmanın bile sağlık üzerinde olumlu bir etkisi olduğu söyleniyor. Ancak 10.000 adımın belirtilmesi, hareket tavsiyelerinin iletilmesinde de önemli bir boyut haline geldi.

Alternatif olarak, haftada 150 dakika fiziksel aktiviteden de söz edilebilir. Bu, haftada iki buçuk saat veya her iş günü 30 dakika egzersiz demektir. Herkesin sağlığı açısından yapabileceği ve başarması gereken çok şey var.

Günde 10.000 adım nasıl atılır?

Bununla birlikte, 10.000 adımlık iddialı hedef birçok koşucuyu harekete geçirir. Çünkü bu hedef doğrultusunda çalışmak motive eder. Günlük adım sayısını yönetmeyi kolaylaştırmak için birkaç ipucu var: Aşağıdakilere bilinçli olarak dikkat ederseniz, günde 10.000 adım yürümek oldukça mümkündür:

• Mümkünse arabayı bırakın ve yürüyün
  • Daha uzağa park edin ve yolun geri kalanını yürüyün
  • Öğle tatilinde veya akşamları yürüyüşe çıkın
  • Yürüyen merdiven ve asansörden kaçının ve bunun yerine merdivenleri kullanın
Oryantasyon için: 1.000 adım yürümek yaklaşık on dakika sürer. İlerleme, bir pedometre ile özellikle iyi ölçülebilir. Pedometreler, planladığınız adım sayısının uygulanmasını destekler. Bu şekilde, hareket görünür ve nicel hale gelir. Bu, gerçekte ne kadar yürüdüğünüzü görebileceğiniz anlamına gelir.

Bu pedometreler iyi sonuçlar veriyor

Ama küçük yardımcılar tam olarak nasıl sayılır? Güvenilir pedometreler, sözde piezoelektrik elemana sahip olanlardır. Bu, elektrik voltajı yardımıyla hareketleri ölçer.

Ölçüm cihazının sensörleri yalnızca yürürken meydana gelen titreşimleri kaydetmekle kalmayıp, aynı zamanda dikey ve yanal hareketleri de algıladığında ve böylece yürüyüş ile bisiklete binmeyi ayırt edebildiğinde sonuç daha doğru olur.

Yalnızca bir sayaçla çalışan cihazlar genellikle daha az güvenilirdir ancak burada da farklılıklar vardır: Cihazın hassasiyetini test etmenin en iyi yolu cihazı sallamaktır. Her büyük şokta, cihazlar genellikle bir adım sayar.

Popüler bir pedometre Omron Yürüyüş Tarzı IV, bir pedometrenin temel işlevleriyle sınırlıdır, ancak çok hassas çalışır. Adım saymaya ek olarak kalp atış hızı ölçümü, uyku izleme, arama ve mesaj bildirimleri veya saat işlevleri gibi başka işlevlere ihtiyacınız varsa, hemen bir fitness saati de satın alabilirsiniz. bu Fitness izle Yamay Omron’un pedometresi ile aynı fiyat seviyesindedir ancak önemli ölçüde daha fazla işleve sahiptir. Doğru bir pedometre işlevinin sizin için yeterli olup olmadığına bağlı olarak, basit pedometreler ile en modern akıllı saatler arasında seçim yapabilirsiniz.