İDDMİB’in idaresine bayan eli değecek

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İmam GÜNEŞ

Alüminyum, bakır, döküm, konut ve mutfak eşyaları, kaynak, metal ambalaj, hırdavat, yapı gereçleri olmak üzere 8 alt kesimi kapsayan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nde (İDDMİB), seçim yarışı sürat kazandı. Nisan ayında yapılacak başkanlık seçimleri için İDDMİB Lider Yardımcısı Çetin Tecdelioğlu’nun akabinde İDDMİB İdare Konseyi Muhasip Üyesi Ayşegül Çapan da resmen aday olduğunu deklare etti. Çapan’ın idaresinde, başkanlık nazaranv mühleti dolan, bölümün kıymetli isimlerinden Tahsin Öztiryaki de yer alacak. Çapan’ın idare listesinde, kontrol konseyi da dahil olmak üzere yer alacak 14 üyenin 5’i bayan ihracatçı olacak.

Korumaz Kardeşler Alüminyum İdare Şurası Lideri olan Çapan, İDDMİB’in mevcut Lideri Tahsin Öztiryaki, NDustrio İdare Heyeti Lideri kuvvetli Kaplangı, Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri İdare Konseyi Lideri Serdar Urfalılar, Arslan Alüminyum Genel Müdürü Pelin Arslan ve Çuhadaroğlu Genel Müdürü Kenan Aracı ile bir arada DÜNYA’yı ziyaret ederek dalın durumunu ve yeni periyot stratejilerini deklare etti.

Listede 5 bayan ihracatçı yer alıyor

Kesimin neredeyse büsbütün yapılan görüşmelerin akabinde lider adayı olmaya karar verdiğini söyleyen Ayşegül Çapan, “Ben ve grubum, dalın yalnızca duayenleri ve önde gelen isimleri ile değil, şimdi tüm bileşenleriyle istişare ettik. Talepleri, muhtaçlıkları ve teklifleri topladık. Bu çerçevede idare şurası listemizi ve projelerimizi belirledik. 12 yıldır İDDMİB’te alüminyum bölümünü temsilen bulunuyorum. bu vakitte muhasip üye olarak nazaranv yapıyorum. Elde ettiğim tecrübeler sonucunda lider olarak katkı sağlamak istedim. Mevcut idarede 3 bayan ihracatçı olarak bakılırsav yapıyoruz. Bu sayıyı 5’e çıkaracağız. olağan olarak, bir bayan lider adayı olmanın özel bir sorumluluğu olduğunu hissediyorum. yılların getirdiği birikim ile ülkemiz ihracatında epeyce değerli bir yer tutan bölümümüzü daha da büyütmek, geliştirmek ve güçlendirmek için hazırladığımız projeleri hayata geçireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

“Potansiyel ile maksatlar içindeki ara hala açık”

Yeni devrin mottosunu ‘istişare, yenilik ve dönüşüm’ olarak belirlediklerini lisana getiren Çapan, şöyleki devam etti: “Sektörümüz gücünü Türkiye ihracatından aldığı hisse ile ortaya koydu. Lakin potansiyeli ile amaçları içindeki aralık hala açık. Bizim hedefimiz bu açığı kapatmak, ülkemiz, insanımız ve dalımızın çalışkan temsilcilerimiz için paha üretmek. İDDMİB Lideri Tahsin Öztiryaki’nin yeni devir için oluşturulan idare heyetinde yer alacak olması da bir yenilik. Tahsin liderimizin idarede nazaranv alması bizim için inanılmaz bir güç. Bölümümüzün ihracatta rekorlar üstüne rekorlar kırdığı devrin lideri, devam eden projelerimizin fikir babası liderimiz bizimle. Bu devam eden projelerimizin muvaffakiyete ulaştırmamızda hayati bir kıymete sahip.”

Öztiryaki: Tüm alt kesimlerimizin katma kıymetini artırmayı hedefliyoruz

Dalın 2021 yılını 12,4 milyar dolarla Türkiye 6’ncısı olarak tamamladığı bilgisini veren İDDMİB Lideri Tahsin Öztiryaki, şu açıklamalarda bulundu: “2018 yılında 6 milyar dolar düzeyinden bu noktalara gelmeyi, bununla birlikte katma kıymetimizi artırmayı başardık. Yeni devirde liderimizi Ayşegül Çapan olarak belirledik. Geliştirdiğimiz projeleri Ayşegül Hanım’ın başkanlığında daha güzel noktalara getirmeyi planlıyoruz. Gayemiz, daha yüksek katma pahalı ihracata ulaşmak. Biz inovasyon ve tasarım müsabakalarıyla alt kesimlerimizin kendi ortasında yanlışsız hedefleme yapmasını, hepsinin yüksek katma bedel sağlamasını amaçlıyoruz. İhracatın gelişmesi için sanayiciye uygun yerlerin, uygun finansmanın oluşturulması lazım. Yeni periyot projelerimiz içinde ülkemizdeki yabancı öğrencileri bölümümüze kazandırmak var. Bu öğrenciler ülkelerine döndüğünde ticaret elçimiz olacak ve ihracatımız için katkı sağlayacaklar. Dallarımızın bir ortada yer aldığı kümelenme modeli için de çalışmalar yapacağız.”