İki sefer koronavirüsü yendikten daha sonra aşı olmaya ikna oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İki sefer koronavirüsü yendikten daha sonra aşı olmaya ikna oldu
Doğuştan iki kolu ile bir bacağı olmayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Lideri, Psikolog İlknur Peder, aşı olmadan evvel iki kere koronavirüse yakalandı. İki seferinde de koronavirüsü yenmeyi başaran Peder, tedavi sürecinin ağır ve ağrılı geçtiğini söylemiş oldu. 1.5 ay ortayla ikii sefer hastalığa yakalanarak atlatan Peder, daha sonrasında iki doz koronavirüs aşısı oldu. Aşı zıddı olmadığını fakat o periyotta gereğince aydınlatılmadığını hissettiği için ikna olmakta kuvvetlik çektiğini tabir eden Peder, “Bilime güveniyorum. Şu an elimizdeki en güçlü silah aşı. Hem kendimizin hasta olmaması tıpkı vakitte diğerlerine taşıyıcı olmamak için bu mevzuda fazlaca dikkat etmek zorundayız. Aşıyla ilgili soru işaretleri netleştirilirse, toplum olarak güvendiğimiz isimler tarafınca aşının içeriğiyle ilgili somut bilgilerle ikna edilebilirsek, beşerler gönül rahatlığıyla aşıya yönelir” dedi.

‘SEMPTOMLARIYLA İKİ BUÇUK AY BOĞUŞTUM’

Koronavirüs testi negatif çıksa da hastalığın semptomlarıyla 2.5 ay boyunca boğuştuğunu lisana getiren Peder, yaşadığı şiddetli süreci, “Bir kere yakalanıp güzelleştikten 1.5 ay daha sonra ikinci kere testim olumlu çıktı. İkincisi fazlaca daha ağır geçti. Ağır öksürük ve düşmeyen ateş şikayetlerim vardı. Koronavirüs geçiyor lakin daha sonrasında uzun mühlet halsizliği kalıyor. Birtakım insanlarda unutkanlık üzere sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bunu ben de yaşadım. Koranavirüse yakalandıktan daha sonraki 2.5 ayım hastalığın semptomlarıyla boğuşmakla geçti. bu biçimde aşı olmamıştım. Lakin şu an aşılıyım. 2 doz Sinovac aşısı oldum” diye konuştu.

‘HASTALIK KARŞISINDA KENDİMİ ACİZ HİSSETTİĞİM ANLAR OLDU’

Hastalığın akabinde aşı yaptırmaya kendisini zarurî hissettiğini kaydeden Peder, aşıya direnç göstermek yerine kar-zarar hesabı yaparak akılcı usullerle hareket edilmesi gerektiğini belirtip, şunlar söylemiş oldu:

“Etrafımıza karşı sorumluluk hissimiz olmalı. Hastalık sürecim zordu. Kendimi fazlaca yalnız ve çaresiz hissediyordum. Bir yandan nefes almakta zorluk çekerken bir yanda da asla geçmeyen hayli şiddetli ağrılarla baş etmeye çalışıyorsunuz. hiç bir şeye gücünüz yetmiyor. Kurmaya çalıştığınız bir cümleyi tamamlamak için nefesiniz yetmeyince kendinizi hastalığa karşı aciz hissediyorsunuz. Umuyorum ki üçüncü defa daha bu hastalığı görmem. Keşke biraz da önlemlere dikkat etsek. Aşıya karşı gereksiz direnç göstermezsek hadiselerin azalacağını, bu işin daha da kolaylaşacağını düşünüyorum” sözlerini kullandı.”

‘ÇOK AĞRI ÇEKTİM, MEDİTASYONDAN FAYDALANDIM’

Yardımcısıyla birebir meskeni paylaştığını lisana getiren Peder, yakınları için de korktuğunu söyleyerek hastalıktan korunmak için değerli tavsiyelerde bulundu. Peder, “Bence evvela bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız lazım. Maske, uzaklık, hijyenin haricinde bağışıklık kuvvetli tutulmalı. Gerilimi hayatımızdan uzak tutmalıyız. Doğal ve sağlıklı besinlerle beslenmeliyiz. şahsi tecrübem ve danışanlarımla yaşadığım tecrübeden yola çıkarak meditasyon stilinde çalışmaların da burada faydalı olduğunu düşünüyorum. Koronavirüs olduğum süreçte hayli ağrı çektim ve meditasyondan epeyce faydalandım” dedi.