‘İntihar değil cinayet’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘İntihar değil cinayet’
ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul – Genç bayanın öldüğü gün de kardeşine ileti attığı ve “Bana bir şey olursa bunun tek sorumlusu Umut” dediği açıklandı. Güler’in, mevt haberiyse ailesine saatler daha sonra verildi. Aile ise Güler’in intihar etmediğini öldürüldüğünü öne sürdü. Milliyet’e konuşan genç kızın ağabeyi Emre Güler(29) şunları aktardı:

‘Haberimiz olmadı’

“Kız kardeşimle Umut’un 5 yıllık bir birlikteliği vardı. Vefatından 2 ay öncede severek ve isteyerek evlendiler. Lakin kız kardeşim evlendikten bir süre daha sonra eşinden şiddet görmüş ve bunu da, kız kardeşimle paylaşmış ve muhakkak kimseye söylememesini söylemiş. Kendince kız kardeşime, ‘Düzelir daha yeni evliyiz’ falan demiş. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, ben, annem ya da babam bu durumdan haberdar olsaydık direkt reaksiyonumuzu gösterir, kız kardeşimi de meskene getirirdik. aslına bakarsan kız kardeşim bunu bildiği için bizimle paylaşmadı. Keşke bu durumdan haberimiz olsaydı.

‘Eşi niye kaçtı?’

Olay olduğu gün de kız kardeşimin saat 22.00 intihar ettiği söyleniyor fakat biz olayı gece 03.00’ de öğrendik. Başta o panikle bize haber vermek istememiş olabilirler. Bunu bir yere kadar anlarım. Diyelim ki; benim kardeşim hakikaten intihar etti. Eşi niye birebir gün İstanbul’u terk etti, niye kaçtı? Ailesi niye kardeşimin cenazesine katılmadı? Bu kişi baş kuşkulu ve yurtdışına kaçma ihtimali varken, niye özgür bırakıldı? Bu şahsın Van’a olduğu söyleniyor ve ben eminim ki, Türkiye’den kaçacak.

En başından beri kardeşimin intihar etmediğini söylüyorum. Kardeşimin uzunluğu 1.75. İntihar ettiği argüman edilen boruya elini uzatsa yetişir. Olay yerine gittim baktım. İntihar etmesi mümkün değil, fizik ve matematik kurallarına aykırı. O ipin intihar ettiği o noktadan o biçimde sarkması epeyce sıkıntı. Umarım olay yeri incelemeye gelenler de bütün bunları hesaplamıştır.”

Ölmedilk evvel KADES’i indirdi

Emre Güler, şunları söylemiş oldu: “Kardeşim ölmeden bir gün evvel bir arkadaşına attığı bildiride korktuğunu ve ‘Bu beni öldürecek’ diyerek KADES uygulamasını indirdiğini yazmış. Annem kızı öldüğü günden beri, ‘öldü mü, öldürüldü mü?’ diye sorup sorup duruyor. Artık kendi kendine konuşmaya başladı. Ortada kuşkulu bir bayan vefatı var ise, en azından isimli tıp raporu çıkan kadar tutuklu kalması gerekmez miydi?”