Iraklı kayıp Sally’nin cinayet şüphelisi: Çöp konteynerine mama bıraktım

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Iraklı kayıp Sally’nin cinayet şüphelisi: Çöp konteynerine mama bıraktım
Saddam Hüseyin’in ordusunda, 2013 yılına kadar binbaşı olarak vazife yapan Ali Challab Al-Abbood (60) bomba patlamasıyla yüzünden yaralandı ve gazi olduktan daha sonra emekli oldu. Ali Challab Al-Abbood, 2017’de 2 kızı ve emekli öğretmen eşi Leyla Naim Al-Abbood (58) ile Eskişehir’e yerleşti. Al-Abbood çiftinin kızlarından biri olan Sally Ali Challab Al-Abbood, 2 Eylül’de “Kahve içmeye çıkıyorum” diyerek meskenden ayrıldı ve tekrar haber alınamadı. Ailesinin başvurusu üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nce özel takım kurularak yaklaşık 10 bin saat güvenlik ve mobese kamerası incelendi. Sally’nin en son bir daha Irak asıllı arkadaşı Amjed Mohsin Mohammed ile görüştüğü ve saat 15.30 sıralarında Yenibağlar Mahallesi’ndeki konutuna gittiği belirlendi. Güvenlik kameralarında Amjed Mohsin Mohammed ve Sally’nin konuta girdiği lakin tekrar çıkmadığı anlaşıldı. Ayrıyeten Mohammed’in konutundan elinde ve sırt çantasında poşetlerle tekraren dışarı çıkıp mahalledeki farklı konteynerlere çöp attığı anlaşıldı.

KAÇIŞINA YARDIM EDEN ARKADAŞI DA TUTUKLANDI

Amjed Mohsin Mohammed, Kırklareli üzerinden yasa dışı yollarla Bulgaristan’a kaçmaya çalışırken yakalandı. Eskişehir’e getirilen Mohammed, mahkemece ‘canavarca hisle yahut eziyet çektirerek öldürme’ hatasından tutuklandı. Soruşturma kapsamında kuşkulu Mohammed’e yardım ettikleri tespit edilen kardeşi Asaad Mohsin Mohammed ile onun arkadaşı Ammeer Muttashar Mahmood Kocaeli’nin Gebze’de gözaltına alınıp, Eskişehir’de tutuklandı. Firari olarak aranan Sarhan Shihab Ahmed ise meskeninin önünde yakalanarak, gözaltına alındı. Mohsin Mohammed’in Bulgaristan’a kaçışında yardımcı olduğu sav edilen Ahmed, “Mohammed bana boğazındaki rahatsızlık niçiniyle tedavi olmak istediğini söylemiş oldu. Kendisinde rastgele bir tedirginlik görmedim. Daima boğazındaki rahatsızlığı söylüyordu. Cinayet işlediğini mutlaka bilmiyordum. Varsayım edemedim” dedi.

Süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Ahmed, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı da 4’e yükseldi. Ayrıyeten polis takımlarınca Mohammed’in meskeninde yapılan ayrıntılı aramalarda ele geçirilen balta, bıçak, çanta ile şüphelinin çorabında Sally’nin kan izleri olduğu tespit edildi.

ÇIĞLIK DUYMUŞLAR

Iraklı Sally soruşturmasında tutuklanan Amjed Mohsin Mohammed’in Yenibağlar Mahallesi’ndeki komşularının da bilgisine başvuruldu. Sally’nin kaybolduğu 2 Eylül’de bayan çığlık sesi duyduklarını anlatan komşuları, benzeri sözler verirken bir komşu, “30 saniye kadar bayan çığlık sesi duyduk, Mohammed’in konutundan geldiğini anladık fakat rastgele bir yardım yahut ‘imdat’ sesi duymadığımız için polisi aramadık” dedi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİNİN TABİRİNE ULAŞILDI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde oluşturulan özel takım, cinayet şüphelisi Mohsin Mohammed’in Bulgaristan’a yasa dışı yollarla çıkmak için tutuklanan öteki 3 kuşkulu ile korsan taksiyle İstanbul’a gittiğini, Aksaray’da insan kaçakçılarına 2 bin 300 dolar verdiğini belirledi. Savcılık ve polis sorgularında cinayet suçlamasını kabul etmeyen Mohammed, şunları söylemiş oldu:

“Sally ile bundan yaklaşık 4 ay evvel tanıştım. Sally’nin fazlaca arkadaşı vardı. Olay günü saat 15.30- 16.00 sıralarında benim meskenime girdik. Ben hırdavatçıdan balta ve testereyi konutumda bulunan kurban etlerini kesmek için aldım lakin muhakkak naylon poşet almadım. Olay günü Sally evimden saat 20.30’da ayrıldı, kendisi bir arkadaşının yanına otomobille gideceğini söylemiş oldu. Konutumun yanındaki kamera imajlarına bakarsanız Sally’nin saat 20.30’da konuttan çıktığı görülecektir. Bana otomobile bineceğini söylemiş oldu lakin konutumun yakınındaki arkadaşlarının yanına da gitmiş olabilir. Bu olaydan daha sonra polisler konutumda inceleme yaptılar. Evimdeki birtakım eşyalar değiştirilmiş. Duvarlarda çizikler vardı fakat bunları ben yapmadım. Arkadaşım Hasan’ın kimliği ile bir arada otobüse bilet alarak Gebze’ye gittim. Polisler kimlik ve pasaportumu aldıkları için bu biçimde yapmak zorunda kaldım. Gebze’de kardeşim Asaad’ın yanına gittim, kardeşimin arkadaşı Ameer’in meskeninde 2 gün kaldım. Benim boğazımda bir rahatsızlık vardır, ameliyat olmam gerekiyor, hekimim da Gebze’dedir. Gebze’de 2 gün kaldıktan daha sonra İstanbul’a gittim. Yurt dışına ameliyat olmak ve ilaç almak için gitmem gerekiyordu. İstanbul’da biri ile irtibat kurarak yurt dışına çıkmaya çalıştım, Ameer’in üzerine açılmış bir çizgi kullandım ayrıyeten yurt dışına çıkmaya çalışırken üzerimde Sarhan’a ilişkin kimlik fotokopisi vardı. Sofya’ya gitmeye çalışıyordum, Türkiye’ye yakın olduğu için pasaportsuz gidebileceğimi söylemişlerdi.”

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sorgu sırasında Mohammed’e, Sally’nin meskenine girdikten daha sonra çıktığına dair kamera imgeleri olmadığı, hırdavatçıdan balta ile sonrasındasında testere aldığı, diğer iş yerinden ise 24 metre naylon poşet aldığı, birebir gece sık sık farklı kıyafetlerle çöp atmaya çıkmasına yönelik sorular soruldu. Mohammed ise “Ben hayvanlara mama veriyorum, ekmek üzere birtakım yemekleri kendim çöpe bırakıyorum. Balta ve testereyi meskende kurbandan kalan etleri kesmek için aldım. Naylon poşet almadım, kamera imgelerini incelerseniz Sally’nin olay günü saat 20.30 sıralarında evimden çıkış yaptığı görülecektir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Sally isimli hanımı ben öldürmedim. Evimdeki eşyaların diğerleri tarafınca değiştirilmiş olabileceğini düşünüyorum. Yemin ederim Sally evimden çıkıp gitti” dedi.

HER YERDE ARANIYOR

Sally’nin, Mohammed tarafınca modüllere bölünerek, konuttan çıkarıldığı ihtimali üzerine, polis takımlarınca Porsuk Çayı ve kanalizasyonların yanı sıra kent çöplüğünde yapılan aramalarda rastgele bir ize rastlanılmadı. Soruşturma sürüyor.