İstismar soruşturmasında 8 aydır iddianame çıkmadı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İstismar soruşturmasında 8 aydır iddianame çıkmadı
Saimbeyli ilçesi Çatak Mahallesi’nde lise öğrencisi H.Ö., 31 Ekim 2020’de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek annesinin sevgilisi Y.Ö. (55) ile ağabeyinin arkadaşı G.İ.’nin (23) nitelikli cinsel istismarına uğradığını tez ederek hata duyurusunda bulundu. H.Ö. dilekçesinde, annesi H.Ö.’nün (41) kent haricinde çalışan inşaat ustası babası A.Ö.’yü (48) akrabaları olan Y.Ö. ile aldattığını ileri sürdü. Annesinin zoruyla daima Y.Ö.’nün konutuna gittiklerini söyleyen H.Ö., 28 Mayıs 2020’de uyuduğu sırada bu kişinin kendisine istismarda bulunduğunu öne sürdü. H.Ö., birinci olaydan bir hafta daha sonra 3 Haziran’da da bu defa meskenlerine gelen ağabeyinin arkadaşı G.İ.’nin cinsel istismarına uğradığını sav etti. H.Ö.’nün şikayetçi olduğu Y.Ö. ile G.İ. gözaltına alındı. Suçlamaları reddeden şüpheliler, sözlerinin akabinde savcılık tarafınca özgür bırakıldı.

‘ANNEM BANA HİÇ İNANMADI’

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması sürerken H.Ö., kabahat duyurusunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen şüpheliler hakkında çabucak hemen iddianame hazırlanmadığını söylemiş oldu. Her iki olayda da annesi tarafınca hatalı görüldüğünü öne süren H.Ö., “Annem, beni daima sevgilisinin meskenine gdolayıyordu. Y.Ö. bana uyurken tecavüz etti. Bunu anneme anlattım lakin bana inanmadı. İftira attığımı söylemiş oldu. Ben de susmak zorunda kaldım. Bu olaydan bir hafta daha sonra ağabeyimin arkadaşı konutumuza gelmişti. O da bana tecavüz etti. Bu olayı da anneme anlatıp yardım istedim. Annem bir daha inanmadı ve beni daima dövdü. Hatta olayı anlattığı sevgilisi Y.Ö. de ‘Benimle birlikte ol, seni okutur, kurtarırım’ diyerek bana sahip olmaya çalıştı. Şiddet yüzünden sustum” diye konuştu.

Baskılara dayanamayınca olayı halasına anlattığını ve onun dayanağıyla şikayetçi olduğunu söyleyen H.Ö., “Bana tecavüz edenler, artık hür. Kötülükleri cezasız kalmasın. Şikayetimden vazgeçmem için tehdit ediyorlar. Özgecan Aslan, Emine Bulut üzere ölmek istemiyorum” dedi. Hala Z.Ö. (48) ise hiç bir çocuğun canının yanmaması için adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

‘İDDİANAMENİN RESMİ BİLDİRİMİNİ BEKLİYORUZ’

H.Ö.’nün avukatı Nuri Şahin ise evrakın soruşturmasının 8 aydır sürdüğünü söylemiş oldu. İstismar davalarında daha hassas davranılıp sürecin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Aile, her gün merak ortasında bekliyor. Sürecin bu kadar uzaması onları gereğince yıprattı” dedi.