Kağıthane’de park halindeki motosikleti saniyeler ortasında çaldılar

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Kağıthane’de park halindeki motosikleti saniyeler ortasında çaldılar
Olay, Kağıthane Yeşilce Mahallesi’nde perşembe akşam saatlerinde meydana geldi. Bir motosikletle sokağa giren kasklı iki kişi, etrafı gözetledikten daha sonra park halindeki motosikletin yanına yanaştı. Motosikletin kilidini kıran şüphelilerden biri çaldıkları motosiklete oburu de geldikleri motosiklete binerek uzaklaştı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Motosikletin saniyeler ortasında çalındığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İmgelerde, motosikletle gelen kasklı iki kişinin park halindeki motosiklete yanaşmaları, ondan sonrasında motosikletin kilidini kırmaları görülüyor. Hırsızlardan biri çaldıkları motosiklete oburu de geldikleri motosiklete binerek olay yerinden uzaklaşıyor.

“ÜZERİNDEN 12 GÜN GEÇTİ. RASTGELE BİR SONUÇ YOK”

Yaklaşık 70 bin lira pahasındaki motosikleti çalınan Sancar Yaylan “Çalıştığım işyerinde iki-üç dakikalık aralıkta üstten kameradan izlerken motorumun çalındığını gördüm. Dördüncü kattan aşağıya inene kadar motosikletin kilidini kırıp alıp götürdüler. Motosikletimin çalındığını gördüm lakin aşağıya inene kadar gittiler. Olağanda motorumu o denli yalnız bırakmam. Lakin dördüncü katta kamera var diye onun rahatlığı ile çıktım. Kameradan izlerken motorun üzerine birisi oturdu. Biz arkadaşlarla aşağıya indik, peşinden gittik lakin yakalayamadık. Polisi aradık. ‘Tamam ilgileneceğiz’ dendi. Sonraki gün de hırsızlık masasından arandım. Motorun takipçisi olacaklarını ve kamera takibi yapacaklarını söylemiş olduler. Yalnız üzerinden 12 gün geçti. Rastgele bir sonuç yok. Artık biz arkadaşlarımızla kendimiz arıyoruz” diye konuştu.

“6-7 SANİYEDE MOTORU ALIP GİTTİLER”

Çalınan motorunu kendi imkanları ile aradığını söyleyen Sancar Yaylan, “İlk bir hafta şimdi her yeri aradık. Üzerinde GPRS olma ihtimaline karşı yatıracakları her yeri aradık. Fakat yok. Şu anda gün ortasında işime gidiyorum. Akşamları da motorumun çalındığı bölgeyi tarıyorum. Bir umut işte. Aslında umut da kalmadı. Polis çevirmesinde yakalarsa onlardan haber bekliyorum. Pek de umudum kalmadı. Günlük o bölgede 15-20 içinde motor hırsızlığı oluyormuş. Benim motorum çalındığında karakol bana dönüş sağladı. Karakolda bugün 4’üncü-5’inci ihbar dedi. Bir de büyük motorlardan 4’üncü-5’i’ci ihbar. Artık çalınıp da haberi olmayan sonraki gün gün içine sarkanlar hariçtir. Varsayımım sipariş üzerine çalınıyor motorlar. Benim büyük motor sahiplerine tavsiyem motorlarına GPRS takmalarıdır. Kilit hiç bir şey değil. Kilidi kırıp motoru alıp götürmeleri 6-7 saniye” dedi.