Kanada’daki matematik yarışında Bursalı iki kardeş dünya şampiyonu oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Kanada’daki matematik yarışında Bursalı iki kardeş dünya şampiyonu oldu
Kanada’da, 13-14 Ekim tarihleri içinde memleketler arası matematik yarışı düzenlendi. 18 bin 346 öğrencinin başvurduğu ‘Caribou Matematik Müsabakası’na, Bursa’da özel bir okulda eğitim nazarann 5’inci sınıf öğrencisi İpek Aydın ile 1’inci sınıfa başlayan kardeşi Alper Aydın da katıldı. Online olarak yapılan yarış sonunda İpek Aydın genel kategoride dünya birincisi olurken, kardeşi Alper de birinci sınıflar kategorisinde dünya birincisi oldu. Heyet tarafınca Aydın kardeşlere sertifika verildi. Alınan muvaffakiyet okulda büyük sevinçle karşılandı. Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü de, toplumsal medya hesabından paylaşım yaparak öğrencileri tebrik etti.

‘ZORDU LAKİN UYGUN GEÇTİ’

İngilizce, Çince, Fransızca üzere lisanlarda yapılan yarışta dünya şampiyonu olan İpek Aydın, hekim olmak istediğini söylemiş oldu. Tüm soruları hakikat cevapladığını belirten İpek Aydın, “Okulu seviyorum. Derslerimi de seviyorum. En epeyce sevdiğim ders ise matematik. 1’inci sınıftan beri matematiği seviyorum. Bunun niçini de annemin matematik öğretmeni olması. Konuta gidince tüm derslerime çalışıyorum. Yakın vakitte bir matematik müsabakasına katıldım ve derece aldım. Kanada merkezli bir yarışta dünya birinciliği elde ettim. Tüm soruları yanlışsız cevapladım. İngilizce olduğu için anlamakta zorluk çeksem de yaptım. Sorular zordu lakin yeterli geçti. Büyüyünce hekim olmak istiyorum” dedi.

‘ASTRONOT OLMAK İSTİYORUM’

Büyüyünce astronot olmak istediğini lisana getiren Alper Aydın ise, “Günlerimiz epeyce hoş geçiyor. Okulu seviyorum. Teneffüslerde oyun oynuyorum. Derslerimi epeyce yeterli dinliyorum. Daima kelam hakkı almaya çalışıyorum. Matematikle aram hoş. Matematik dersinde 5’er 10’ar saymayı öğreniyoruz. Müsabaka eğlenceli geçti. Dünya şampiyonu oldum. Çok sevindim. Memnunluk hissettim. Büyüyünce astronot olmak istiyorum” sözlerini kullandı.

‘BİZLER İÇİN DE GURUR KAYNAĞI’

Alınan birinciliğin okulda sevinç havası yarattığını belirten Yerleşke Müdürü Zeynep Koca şunları söylemiş oldu:

“Yarışmaya okulumuzdan iki öğrencimiz katıldı. İpek Aydın 5’inci sınıflarda, 1’inci sınıflarda da Alper Aydın katıldı. İpek Aydın, Caribou Matematik Yarışı’nda 18 bin 346 kişi içinde dünya birincisi oldu. İngilizce, Çince, Fransızca üzere lisanlarda yapılan müsabakaydı. Kardeşi Alper Aydın da bir daha 1’inci sınıflar kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Kendi yaş kümesinin birincisi oldu. O yarış da bir daha İngilizce yapıldı. İki kardeş de epey başarılılar. Ailemiz de son derece ilgili bir aile. Biz de yeteneklerini ve süreçlerini en başından beri okulumuzda takip ediyoruz ve destekliyoruz. Hayalleri büyük. Biz de bu noktada her hayale hizmet eden bir eğitim kurumu olarak onları hayallerine kavuşturmak için gerçek yolu göstermeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz hem öğrencileri tıpkı vakitte velileri tebrik ettiler. Öğretmenlerimiz de epeyce sevindi. Bizler için de bir gurur kaynağı. Dünya çapında bir yarış olduğu için hayli da hoş karşılandı.”