Kanser ilaçları için teslimat darboğazlarının sayısı artıyor

KıtlamA

New member

İlaçların olmaması uzmanları endişelendiriyor. Çünkü dağıtım darboğazları, kanser tedavisi için kullanılan ilaçları da etkiliyor.

Kanser tedavisinde ilaç darboğazlarının sayısı son bir yılda önemli ölçüde arttı. Bu, Alman Hematoloji ve Tıbbi Onkoloji Derneği (DGHO) tarafından açıklandı. DGHO Yönetim Kurulu Başkanı Hermann Einsele, “Uyuşturucu darboğazları yıllardır var, ancak şu anda kesinlikle artıyor” dedi.

Nedenleri çeşitlidir. Üretim ve tedarik zincirlerinin yurt dışına bağımlılığı ile ilgili sorunlar var, ancak talep artışı da var. Münferit vakalarda, ilaçların ekonomik nedenlerle piyasadan çekilmesi sorunu yaşanmaktadır.

Özellikle yıllardır kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar etkileniyor. DGHO’ya göre bunlar, örneğin meme kanseri ilacı tamoksifen ve aynı zamanda meme kanserinde, ancak aynı zamanda pankreas kanseri ve akciğer kanserinde de kullanılan Nab-paklitakseldir. Antibiyotikler ve ürik asit düşürücüler gibi kanser hastaları için destekleyici ilaçlar da tedarik darboğazlarından etkilenir.

Durdurulan tedavi ve daha düşük iyileşme şansı

Alman Jinekoloji ve Doğum Derneği’nden Matthias Beckmann, eksikliklerden endişe duyuyor. Çünkü uzmana göre özellikle “standart ilaçlar” konusunda darboğazlar yaşanıyor. Alternatifler her zaman eşit değerde olmadığı için bu kritiktir. Daha güçlü yan etkileri olabilir. Beckmann, “Yan etkiler çok büyükse kadınlar terapiyi durdurur” diyor. Bu durum doktorlar ve hastalar arasındaki ilişkiyi de etkiliyor. “Hastalarla olan güven ilişkimiz, tedarik darboğazları nedeniyle kalıcı olarak bozuldu.”

DGHO Tıbbi Direktörü Bernhard Wörmann, 2022’de Almanya’da onaylanan yaklaşık 200 kanser ilacından yaklaşık onu “kritik olarak eksik” olacaktı. Endişe, telafi edilmeyen bir arz darboğazının bir arz darboğazına dönüşmesidir. “Ve sonra, prognozun gerçekten kötüleşmesi bizim için korku.”

Daha fazla ilaç üretim tesisi gerekli

Son yıllarda teslimat darboğazları için bir kayıt oluşturulmuştur. Woermann, uzun vadede Avrupa’da daha fazla üretim tesisi kurulması çağrısında bulundu. Alman Kanser Derneği yönetim kurulu üyesi Thomas Seufferlein’e göre, izleme genişletilmelidir. Zamanında ortaya çıkabilecek herhangi bir tedarik açığını önlemek için önleyici bir erken uyarı sistemine ve uygun seçeneklere gerçekten ihtiyacımız var.”