Kızkardeşlerinin sesi oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Kızkardeşlerinin sesi oldu
MELTEM GÜNAY İstanbul – Özünaldım, Türkiye’de bayan ve kız çocuklarının güçlenmesi için sürdürdükleri projeleri Milliyet’e anlattı. Birleşmiş Milletler Vakfı tarafınca 2021’i Şekillendiren Bayanlar Listesi’ne seçilerek dünyada ilham verici bayanlar ortasına girme başarısı gösteren Selin Özünaldım, dünyanın en değerli etkinliklerinden biri olan Dubai Expo’da Türkiye’yi temsil etti. Küresel Amaçlar Haftası çerçevesinde düzenlenen görüşmede Türkiye’deki çalışmaları anlattığını belirten Özünaldım, “Dünya başkanlarını, değişim için çalışan insanları, atletleri, sanatseverleri bir ortaya getiren ve şu ana kadar yapılan en büyük Expo olan Dubai 2020, altı ay sürecek ve 9 milyon iştirakçi ile gerçekleşiyor. Ben de bunun bir kesimi olmaktan büyük gurur duydum” dedi.

Önder genç kızlar

Küresel Gayeler Haftası kapsamında konuşmacı olarak yer aldığını lisana getiren Özünaldım, şu biçimde devam etti:

“Bu bilhassa sürdürülebilir kalkınma maksatları üzerine bir epey panel ve aktiflik gerçekleşti. Ben de bu kapsamda Sürdürülebilir Kalkınma Gayeleri Storytelling Lab etkinliğinde konuşmacıydım. BM Global Bağlantı Genel Sekreter yardımcısı Melissa Fleming ve Cannes Lions Lideri Philip Thomas’ın da iştirakiyle gerçekleşti bu aktiflik. Onlarla birebir sahneyi paylaşmak epeyce büyük gurur. Birleşmiş Milletler Vakfı’nın başlatmış olduğu ve genç kızların liderlik marifetlerini güçlendirmeyi amaçlayan Girl Up Hareketi’ni temsilen orada bulundum. Bu hareketin ülkemizdeki kurucusuyum. Odak noktalarımızı, daha evvel yaptığımız çalışmaları, misyonumuzu ve kendi aktivizm öykümü paylaşma imkânı buldum. Panelimizin moderatörlüğünü de Birleşik Arap Emirlikleri’nin Baş Öykü Anlatıcılığı nazaranvlisi Rached Al Falahi yaptı.

Cinsiyet eşitliği

Girl Up’un çalışmalarından kuruluş öykümüzden neler yaptığımızdan, emellerimizden ve gelecek gayelerimizden bahsettim. bir daha Birleşmiş Milletler’le sürdürdüğümüz çalışmaları anlattım. Bunun yanı sıra ‘Sınıfının Ötesi’ isimli toplumsal medyadan başlatmış olduğumız çalışma hakkında bilgiler verdim. Genç kızlarımızı eğitmek gayesini taşıdığımızı ve bununla ilgili gençlerin liderliğini yaptığı dört farklı hareketle yaptığımız iş birliklerinden bahsettim. bir daha aktivist Kızkardeşler ismi altında yaptığımız çalışmaları anlattım. Gelecek planlarımızla ilgili olarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2030’a kadar cinsiyet eşitliği anlamımda hedeflerimizi, bu maksatlara ulaşmak için yapacağımız çalışmaları lisana getirdim.

Bütün çalışmalarımız büyük ilgi gördü.”