Komşularına tırmanarak kurtuldular! ‘Şansımız yoktu…’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Komşularına tırmanarak kurtuldular! ‘Şansımız yoktu…’
İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Töngel çifti, Kapistre Deresi’nin taşması niçiniyle meskenlerinde mahsur kaldı. Yer katın su dolması ve derenin de meskenlerinin önünden akması niçiniyle dışarı çıkamayan çift, kapıyı açmayı denedi lakin başaramadı. Pencereyi açarak yardım isteyen Töngel çiftine üst kattaki komşuları ip sarkıttı. Mustafa Töngel, ipe tutunarak birinci katın balkonuna tırmanmayı başardı. Akabinde da eşi Fatma Töngel’e ipi sarkıttı. İpi beline dolayan Fatma Töngel, eşinin yardımı ile üst katın balkonuna tırmandı.

Töngel çiftinin kurtuluş anını komşuları cep telefonu ile görüntüledi. İmgelerde, Töngel çiftinin iple tırmandığı sırada suyun arabaları sürüklediği anlar da görülüyor.

Mustafa Töngel: “Kurtulamayacağımızı düşündük”

Mustafa Töngel, dışarıda olduğunu, eşinin, derenin taştığını ve mahalleye su gelmeye başladığını haber vermesi üzerine meskene geldiğini söylemiş oldu.

Çocukları üst kat komşuya çıkardıklarını, eşinin ise eşya kurtarmak için meskende kaldığını belirten Mustafa Töngel, “Evin her tarafı su doldu. Kapıyı açamadık. Balkondan çıkmayı denedik lakin çıkma bahtımız yoktu. Eşim ile helalleştik. Kurtulamayacağımızı düşündük. Üstteki komşular ip attı. Camı açarak meskenin içerisini su doldurdum ve kendimi üst balkona çıkarttım. Eşime ipi beline bağlamasını söylemiş oldum. Onu da ondan sonrasında üst çektim.” dedi.

hiç bir şeylerini kurtaramadıklarını anlatan Mustafa Töngel, “Üzerimdeki eşyalar bile emanet. hiç bir şeyimiz kalmadı. Seram vardı. Bütün emeklerimiz gitti. Şükür canımıza bir şey olmadı fakat artık ne yapacağımızı bilmiyoruz.” diye konuştu.

Fatma Töngel ise çocuklarını üst kata gönderdikten daha sonra bir şeyler kurtarmak için konutta kaldığını vurgulayarak, “Bir anda ne olduğunu anlamadık. Eşim kapıyı açmaya çalıştı ancak açamadık. daha sonra kimi şahısları arayarak helalleştik. Artık kurtulabileceğimizi düşünmüyorduk. Üst kattan komşularımızın ip sarkıtmasıyla kurtulduk. Allaha şükür canımız sağ. Çok korktuk.” tabirlerini kullandı.

Fatma Töngel, ikinci kere sele maruz kaldığını lisana getirerek, “Daha evvel de Fındıklı’da sel afetini hayatıştık. Orada da oburlarının yardımı ile kurtulduk. Bu fazlaca müthişti. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Kurtulduğumuza sevindik lakin bütün ziynet eşyalarımız, anılarımız gitti. Elimizde tutunacak kolumuz kalmadı.” dedi.