Mahalleli gelen bildiriyle şok oldu! goren polise koştu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Mahalleli gelen bildiriyle şok oldu! goren polise koştu
Maltepe’de bir pasajda bulunan fatura ödeme merkezi, Muhammet R. tarafınca yaklaşık 40 gün öteki bir firmadan devralınarak faaliyet göstermeye devam etti. Faturalarını buraya yatırmaya devam eden mahalle sakinleri bir süre daha sonra cep telefonlarına gelen bildirilerle büyük şok yaşadı. Faturalarının ödenmediğini fark edenler ödeme merkezine gitti. İşyerinde kimseyi bulamayan mağdurlar çabucak sonrasında soluğu polis merkezinde aldı. Çok sayıda mahalle sakini polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Takımlar işyeri sahibini yakalamak için çalışma başlattı.

“ALDIM BELGEYİ GELDİM BURAYA. İŞTE GÖRDÜĞÜNÜZ ÜZERE KAPI DUVAR”

Mahalle sakini Bilal Altın, “Benimle alakalı değil aslında olay. Babam buraya yatırmış faturalarını. Sabahleyin bildiri gelmiş ona ben de yanındaydım sabah. ‘Faturalarla ilgili bildiri geldi, oğlum bakar mısın.’ dedi. Baktım ödenmediğini gördüm. Ben aslına bakarsan kestirim ediyordum. bu biçimde yerleri birkaç sefer daha duymuştum, kapatıp gittiklerini. ‘Baba bu işte bir problem var, ver bakayım ödediğin şeyi.’ dedim. Bir baktım resmi bir şey değil. Alındı dokümanı üzere bir şey. daha sonrasında aldım belgeyi geldim buraya. İşte gördüğünüz üzere kapı duvar. Babam bütün faturalarını buradan yatırdığını söylüyor. Yalnızca telefon faturası 189 liraydı. Doğalgazı, elektriği, suyu var. Toplamının ne olduğunu görmedim.” dedi.

Polise giderek şikayetçi olan bir mağdur ise, “Burası hayli bilindik bir yerdi. yıllardır biz buraya fatura ödüyoruz. Lakin en son yatırdığımız faturada geçen aydan itibaren ödediğimiz biçimde düşmedi sisteme. Biz de geldik düzeltildi geçen ay. Bu ay da birebir şeyi yaşadık. Doğal olarak buraya geldik sormaya niye bu türlü oluyor diye. Onlar da yatırılacağını söylemiş olduler. Biraz beklediğimiz biçimde yatırılma kelam konusu olmadı. Fatura ödenmedi diye bildiri geldi buraya ödediğimiz biçimde. Burada bulunan mağdurlar baktılar yatırılmayınca biz de gidelim şikayetçi olalım dedik. Gittik şikayetçi olduk zira herkes için fazlaca küçük meblağlar olabilir lakin bizim için büyük meblağlar sonuçta. Biz de gittik birkaç arkadaş. Baya bir zahmet çektik orada. Tek tek şikayetçi olup tabirlerimiz alınınca sabahtan akşama kadar bir mağduriyet yaşadık.” diye konuştu.