Minik Ayşenur’un vefatında darp argümanı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Minik Ayşenur’un vefatında darp argümanı
Burdur’da meydana gelen hadisede 3 yaşındaki Ayşenur K., kendisini sabah uyandırmak isteyen annesine rastgele bir reaksiyon vermedi. Bunun üzerine anne Baht K.’nın ihbarıyla adrese sevk edilen sıhhat grupları minik Ayşenur’un hayatını yitirdiğini belirledi. Durumun kuşkulu bulunması üzerine anne Mukadderat K., ve dayı Hızır Tunç Ç, gözaltına alındı. Dayı Hızır Tunç Ç, emniyetteki tabirinde, Ayşenur’un gece ses çıkartarak gürültü oluşturduğunu ve bu niçinle tekme attığını itiraf etti. Emniyetteki süreçlerinin akabinde anne Yazgı K., ve dayı Hızır Tunç Ç., kuşkulu, anneanne Yüksel K., ise şahit sıfatıyla adliyeye sevk edildi.

Anne ve dayı tutuklandı, anneannenin ikinci eşinden DNA örneği istendi

Savcılık sorgusunun akabinde mahkemeye çıkarılan anne Mukadderat K., ve Ayşenur’u dövdüğünü itiraf eden dayı Hızır Tunç Ç., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Mukadderat K., ve Ayşenur’un babası olduğunu belirten ve bir süre Baht K., ile dini nikahlı evli kalan Erdi Karadeniz’den DNA örneği istendi. Davada enteresan bir gelişme yaşanarak, anneannenin ikinci eşi olan Erdoğan Kazık’tan da DNA örneği istendi. Nüfus kayıtlarına bakılırsa minik Ayşenur’un babası, anneannesinin ikinci eşi olan Erdoğan Kazık olduğu öğrenildi.

BABAANniçin DARP SAVI

Olayı duyduktan daha sonra Konya’nın Akşehir ilçesinden Burdur’a gelen baba Erdi Karakiraz (24), ayrıldığı eşi ve kayınbiraderinden şikayetçi oldu. Karakiraz, çocuklarının ikisini de uzun vakittir görmediğini söylemiş oldu.

TORUNLARA ŞİDDET TEZİ

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan babaanne Yazgı Tuğla ise torunlarına anneleri tarafınca şiddet uygulandığını argüman etti. Mukadderat Tuğla, “Kader’in annesi ve Baht’ın kocası bizi telefonla rahatsız etti. ‘Erdi’yi öldüreceğiz. Oğlunu, kızını öldüreceğiz’ dediler, gerçekten de bunu yaptılar. Benim oğlum katil mi olsun, onu mu istiyorlar. Ölüsünü vermiyorlar madem oğlanı versinler” dedi.

Baht K.’nın çocuklara şiddet uyguladığını tez eden Tuğla, “Ayağından bağlıyordu. Çocukları banyoya kilitlediler, bodruma kilitlediler. Üvey babası 1 ay evvel aradı. Oğlanı ve kızı kapatmışlar aç açına. Komşuları bize telefon açtı. Ses kayıtları, imajları hepsi var” diye konuştu.

Mukadderat K.’nın 4 yaşındaki oğlu T.K. olaydan daha sonra Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü tarafınca müdafaa altına alındı. T.K., Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü aracı ile gdolayılürken babaanne Mukadderat Tuğla aracın önünü keserek torununu görmek istedi.

‘BİZ ÇOCUĞUMUZUN YUVAYA GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ’

Torununun kendilerine verilmesini isteyen Mukadderat Tuğla, “Biz çocuğumuzun yuvaya gitmesini istemiyoruz. Onunla bari eğlenelim. Benim istediğim oğlumun eli kana bulanmasın. Oğlumuzu versinler. Ben öteki bir şey istemiyorum. Oğlumun tutunacağı bir kolu oğlu var, onunla avunsun. Kızının cenazesini goremiyor, ben onu istiyorum. Allah isteği için torunumu versinler” sözlerini kullandı.