Müslüme Yağal’ın vefatı yasa boğmuştu! Dedesi konuştu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Müslüme Yağal’ın vefatı yasa boğmuştu! Dedesi konuştu
Dede Yağal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kızının eşleriyle hala konar göçer geleneğini sürdürdüklerini söylemiş oldu.

hayatını kaybeden torunu Müslüme Yağal’ın, kızı Selvi Yağal’ın kızı olduğunu söz eden Yağal, “Yazı Konya’nın Bozkır ilçesinin dağlarında geçirdiler. Havalar soğuyunca tekrar Gülnar’a göç ettiler. Çocuk, çadırın yanında oynarken kaybolmuş. Nasıl kaybolduğunu bilemiyorum.” dedi.

Aramalar sürerken torununun sağ bulunacağını düşündüklerini ve daima dua ettiklerini belirten Yağal, çalışmalara katılanlara teşekkür etti.

Yağal, şunları kaydetti:

“Maalesef 10 gün daha sonra kaybolduğu yerden 7 kilometre uzaklıkta torunumun cansız vücuduna ulaşılmış. Oraya nasıl gittiği, nasıl öldüğü araştırılıyor. Bizler Karaman’da ikamet ettiğimiz için torunumu Karaman’a defnettik. esasen yaşasaydı okul vakit içinderı bizim yanımızda kalacaktı. Üzgünüz, devlet elinden gelen her şeyi yaptı, Allah razı olsun. Kızım, damadım, torunlarım cenazeye katılamadı. Artık eşim, oğlum Gülnar’da keçilerin başına gitti. Ben burada kaldım.”

Minik Müslüme’nin dedesine taziye ziyaretinde bulunan Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Lideri Yücel Yaman da olay niçiniyle tüm Türkiye olarak üzüldüklerini söylemiş oldu.

Bu cins acıların tekrar yaşanmaması temennisinde bulunan Yaman, “Ben aileye başsağlığı, melek olan Müslüme’ye Allahtan rahmet diliyorum. Keşke yaşanmasaydı. Konar göçer ömür fazlaca güç. Bu çocuklar bu zorluklarla büyüyor. Bu Yörüklük devam etmek zorunda zira Yörüklerimiz, bizlerin, dağlarımızın, ormanlarımızın sigortaları. Üreterek ulusal iktisada katkı sağlıyorlar. Yalnız şunu göz arkası etmeyelim, nerede olursak olalım, çocuklarımızı gözümüzün önünden ayırmayalım.” tabirlerini kullandı.

Öte yandan Müslüme Yağal’ın vefatına ait Gülnar’da gözaltına alınan aile yakınlarının jandarmadaki süreçlerinin sürdüğü öğrenildi.

OLAY

Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım’da çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme’nin kaybolduğunu fark eden Yağal ailesi bölgede arama yapmış, sonuç alamayınca durumu ilgililere bildirmişti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma gruplarınca kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmıştı. Çadır kurulan bölgeye uzak aradaki ormanlık alanda 19 Kasım’da kayıp kız çocuğunun cansız vücudu bulunmuş, jandarma grupları aile bireylerini ve birtakım akrabalarını tabirlerini almak üzere karakola götürmüştü. Mersin Gülnar Devlet Hastanesi’nden 20 Kasım’da alınan küçük kızın cenazesi, Karaman merkezdeki Kazalpa Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.