Multipl Skleroz: Kurs, Relaps ve Yaşam Beklentisi

KıtlamA

New member

Multipl skleroz “nöroloji bukalemonu” olarak da adlandırılır. Sadece kronik sinir hastalığı tanısı zor değil, kurs da tutarsızdır.

Bu nedenle tahminler büyük ölçüde multipl sklerozlu bireysel duruma bağlıdır. Bununla birlikte, kurs hakkında bazı değerlendirmeler yapılabilir.

Tanı multipl skleroz yapıldığı hastalar genellikle 20 ila 40 yaş arasındadır. Kronik sinir hastalığının seyri çok değişkendir. Birçok durumda, SO -Called partilerle karakterizedir. Bunlar, birkaç hafta içinde genellikle kısmen veya tamamen geri kazanılan bazı nörolojik semptomların meydana geldiği fazlardır.

Bununla birlikte, bazı hastalarda durum, herhangi bir nüksetmeden sürekli olarak bozulur. Bununla birlikte, her MS o kadar ciddi değildir, hasta kaçınılmaz olarak tekerlekli sandalyeyle biter. İstatistiksel olarak konuşursak, hastaların yaklaşık üçte biri büyük engelsiz yaşar. Bir diğer üçüncüsü de günlük yaşamı etkileyen fiziksel kısıtlamalara sahiptir, ancak prensip olarak iş ve aile planlamasına izin verir. Sadece üçte biri durumunda, multipl sklerozu engellilik veya bakım ihtiyacı ile ilişkili önemli bozukluklara yönlendirir.

Alman Multips Skleroz Derneği'ne (DMSG) göre, multipl skleroz her insan için farklı olsa bile, hastaların yaklaşık yüzde 70'i hastalığın erken evresinde meydana gelir. Uzmanlar, görsel bozukluklar, felç veya bacaklardaki hisler gibi MS-tipik semptomlar aniden ve tanınabilir bir neden olmadan, en az 24 saat sürdüğünde ve son itişten bu yana 30 günden fazla geçtiğinde bir itme hakkında konuşurlar.

Semptomlar günlerce ve haftalarca sürebilir ve daha sonra genellikle tamamen azalabilir. Bazen haftalar ve aylar, bazen başka bir itme olana kadar yıllar alır. Relapsları ödüllendirmek de denir. Push -in -cheing kursu bir MS.

Ancak multipl skleroz her zaman başlamaz. Hastalık başlangıçtan itibaren bir ilerleme kaydedebilir. Bu durumda, doktorlar öncelikle kronik olarak ilerici kurs. Hastadan hastaya ayrı ayrı değişen belirli bir süreden sonra, semptom ve semptomların yavaş yavaş güçlendiği hastalığın yavaş ve sürekli bir ilerlemesi vardır. Fiziksel bozukluklar başlangıçtan itibaren, genellikle ayrı ayrı nüksetmeler olmadan artar. Bununla birlikte, bu form nadiren meydana gelir ve genellikle sadece hastalığın başlangıcının 40 yaşından sonra olduğu hastaları etkiler.

Çok daha yaygın bir şekil, İkincil kronik olarak ilerici kurs. İtme şeklindeki gelişimin daha uzun bir aşamasından sonra, hastalık, engellerin artık iyileşmediği ve zamanla artmadığı ilerici bir seyir haline gelir. Bu süre elde edildiğinde, bazı fiziksel becerilerin kesinlikle kaybolduğu kesin olarak tahmin edilmez. Ancak, bu kez ilaç yardımı ile ertelenebilir.

Bir MS gelişimi her hasta için farklı olsa bile, hastalığın uygun bir seyri için konuşan bir dizi faktör belirlenebilir. MS kendi kendine yardım portalı Amsel onları aşağıdaki gibi adlandırır:

Aşağıdaki faktörler ve semptomlar, MS'deki hastalığın oldukça olumsuz bir seyrini göstermektedir:

Hastalığın hayatı kısaltıp kısaltmadığı, birçok MS hastası ile ilgilenen bir sorudur. 2011 Kanada araştırmasına göre, multipl sklerozlu erkekler için ortalama yaşam beklentisi 79 yaşında 74 yaşında. MS'den muzdarip olmayan nüfusla karşılaştırıldığında, bu ortalama altı yıl daha azdır. Bununla birlikte, çalışmanın sonuçları, bireysel vakalarda yaşam beklentisinin ne kadar yüksek olduğu bireysel olarak tahmin edilemez.

Ask

New member
Multipl skleroz "nöroloji bukalemonu" olarak da adlandırılır. Sadece kronik sinir hastalığı tanısı zor değil, kurs da tutarsızdır

Bu nedenle tahminler
Selam bu başlığa uğrayanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

BilgiKüpü

Global Mod
Global Mod
Multipl skleroz "nöroloji bukalemonu" olarak da adlandırılır. Sadece kronik sinir hastalığı tanısı zor değil, kurs da tutarsızdır

Bu nedenle tahminler
Merhaba

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @KıtlamA

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Ask' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider
Bu yorumun beni ikna etmedi @Ask, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

sosyolog

Global Mod
Global Mod

Bu nedenle tahminler
Merhaba oyun severler

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Ask' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ask, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Dans

New member

Bu nedenle tahminler
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KıtlamA

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Ask' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Ask

Emre

New member

Bu nedenle tahminler
Merhaba denemekten korkmayanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

sosyolog' Alıntı:
Merhaba oyun severler Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :) Tam olarak aynı fikirde değilim @Ask, çünkü ben tam tersini
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @sosyolog, tebrikler

Yaren

New member

Bu nedenle tahminler
Merhaba oyun severler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @KıtlamA

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

sosyolog' Alıntı:
Merhaba oyun severler Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :) Tam olarak aynı fikirde değilim @Ask, çünkü ben tam tersini
Katılmak zorundayım diyemem @sosyolog, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Hayal

New member

Bu nedenle tahminler
Selam biraz göz atanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @KıtlamA

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Dans' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KıtlamA Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @Dans, yine de takip etmek lazım

Ilay_34

New member

Bu nedenle tahminler
Merhaba tartışma sevenlere

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Hayal' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @KıtlamA Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Araştırmaların çoğu
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Hayal, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Irem

New member

Bu nedenle tahminler
Merhaba teknoloji severler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Yaren' Alıntı:
Merhaba oyun severler Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @KıtlamA Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Ilay_34' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak Ben böyle
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Ilay_34, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Hayal' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @KıtlamA Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu
Katılmak zorundayım diyemem @Hayal, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti