‘Öncelik okulları açık tutmak’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘Öncelik okulları açık tutmak’
ANKARA AA – Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının tüm kademe ve tüm sınıf düzeylerinde, 6 Eylül Pazartesi günü gerekli önlemler alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacağını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak birinci önceliğimiz tüm sıhhat tedbirlerini alarak okulları açık tutmaktır. Bununla ilgili tüm tedbirlerimizi de aldık. Velilerimiz fazlaca rahat olsunlar” dedi.

1-3 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için okullarda ahenk haftası düzenleyeceklerini bildiren Özer, “Öğrencilerimiz okullara belli saatlerde gelecekler, okula alışmaya başlayacaklar, öğretmenleri ile diyaloglarını geliştirecekler. İnşallah bir zahmet olmadan tüm velilerimizin tüm öğretmenlerimizin tüm öğrencilerimizin beklentilerini yerine getirerek okullarımızı tam vakitli olarak açacağız” diye konuştu.

‘Öğrencileri korumalıyız’

Yüz yüze eğitim periyodunun başlamasıyla Kovid-19 önlemleri kapsamında öğrencilerle bir ortaya gelmesi mecburî olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kere PCR testi ile taranmalarının isteneceğinin hatırlatılarak öğrencilere yönelik bu biçimde bir uygulamanın olup olmayacağına ait bir soru üzerine Özer, şöyleki konuştu:

“Öncelikle net olarak söz etmek isteriz ki öğrencilerimize yönelik aşı ve PCR testi zaruriliği bulunmuyor. Aşı zarurî değil, süreç gönüllülük temeline bakılırsa işliyor. Öğrencilerimiz ile bir ortaya gelmesi mecburî olan öğretmen ve okul çalışanlarımızın aşı olmayacaklarsa haftada 2 sefer PCR testi yaptırma mecburiliği var. Eğitim öğretimi sürdürebilmemiz için öğrencilerimizi muhafazamız gerekiyor.”

Takip sistemi

Bakanlık tarafınca Kovid-19 salgını sürecinde eğitim-öğretim ortamının sağlıklı yürütülebilmesi maksadıyla hadise ve temaslara yönelik süreçlerin takip edilebildiği elektronik takip sisteminin geliştirildiğini bildiren Özer, “Velilerimiz rahat olsunlar. Okul bazlı ortaya koymuş olduğumuz Kovid-19 tedbirleri için elektronik takip sistemimiz hazır. Okullarımız bu bilgileri kendileri kullanabildiği üzere ilçe ulusal eğitim müdürlüklerimiz ilçedeki tüm okulları bu sistem üzerinden takip edebilecekler” dedi.

‘Velilerin testi denetim edilmeyecek’

Velilerin PCR test sonuçlarının denetim edilmeyeceğini lisana getiren Özer, “Tabii velilerden istirhamımız aşılarını olmaları” dedi. Velilerle ilgili bir izleme, takibin mutlaka olmayacağının altını çizen Bakan Özer, tüm veli, öğretmen ve eğitim çalışanlarına aşı olmaları davetinde bulundu. Okulları mümkün olduğu kadar izole tutmayı istediklerini vurgulayan Özer, “Dışarıdan okula giriş çıkışları denetim altına almak istiyoruz. Bunun için okul müdürlüklerimiz, vilayet ve ilçe ulusal eğitim müdürlüklerimiz okullara ziyaretçi kısıtı getirecekler” diye konuştu.