Özel öğrencilere manalı armağan

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Özel öğrencilere manalı armağan
Burada konuşan Bakan Özer, ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ projesinin Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütüldüğünü hatırlatarak, “Bugün 117 bin tane malzemesi 7 bölgeye göndereceğiz. 2022 yılı içerisinde de 483 bin yeni özel eğitim malzemesi yaparak, 2022 yıl sonu prestijiyle 1 milyon gereci tüm öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Özel eğitim alan öğrencilerimiz malzemeyle ilgili sorun yaşamayacak” diye konuştu.

400 bini geçti

‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ projesi kapsamında, 2021 yılına kadar 8 bin 100 sınıfa, 400 binden çok özel eğitim gereci gönderildi. Bugün gönderilen 117 bin gerecin 3 bin özel eğitim sınıfı ve okuluna dağıtımıyla bir arada son 3 yıllık süreçte 11 bin 100 sınıftaki özel çocuklar, özel malzemeleriyle buluşmuş olacak. Gereç setleri, ilkokul ve ortaokulların bünyesinde açılan yavaşça ve orta-ağır seviyede zihinsel yetersizlik, otizm, görme ve işitme yetersizliği olan öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfları başta olmak üzere özel eğitim okullarına devam eden özel çocuklara ulaştırılıyor. Kavram, okuma yazma, matematik, bilişsel maharetler, öz bakım, günlük ömür, toplumsal ahenk, toplumsal irtibat üzere alanlarındaki marifetlerin kazandırılmasına yönelik hazırlanan özel eğitim malzemeleriyle öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçlerinin zenginleştirilmesi hedefleniyor.

Dört başka gereç seti

Özel çocuklara ilişkin özel malzemeler, 4 başka set içeriyor. Orta-ağır seviyede zihinsel yetersizlik ve otizmi olan öğrenciler için oluşturulan sette örüntü küpleri, el kuklaları, kavram kartları üzere 46 kesim eser bulunuyor. yavaşça zihin yetersizliği ve otizmi olan öğrencilere yönelik sette geometri tahtası, dört süreç çarkı, renkli sıralama çubukları üzere 37 kesim eser yer alıyor. Görme yetersizliği olan öğrencilere özel sette ahşap geometrik dörtlü yapboz seti, herkes için tombala, market seti üzere 15 kesim eser var. İşitme yetersizliği olan öğrencilere yönelik sette ise işaretin peşinde, vakti öğrenelim, süreç trafiği üzere 25 kesim eser yer alıyor. Öğrenci sayısına göre orta-ağır seviyede zihinsel yetersizlik ve otizmi olan öğrenciler ile yavaşça zihin yetersizliği ve otizmi olan öğrencilere yönelik setlerden 1250şer tane, işitme ve görme yetersizliği olan öğrencilere hazırlanan setlerden ise 250’şer tane TIR’lara yüklenerek, vilayetlere gönderildi.