Pompalı tüfekle dayısını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet mahpus

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Pompalı tüfekle dayısını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet mahpus
Olay, 18 Şubat 2020 tarihinde Gemlik ilçesinde bulunan, İstiklal Caddesi’ndeki dönerci dükkanında meydana geldi. Erdal Bayram, teze nazaran daha evvel ailevi sıkıntılardan tartıştığı dayısı Kamil Kuzey’in dönerci dükkanına geldi. Bayram, eniştesi İbrahim Çakar’ın da bulunduğu iş yerinde tartıştığı Kamil Kuzey’e, yanında bulunan pompalı tüfekle ateş etti. Silahtan çıkan saçmalar, Kamil Kuzey ile İbrahim Çakar’a isabet etti. Erdal Bayram, olay daha sonrası kaçarken, saçmalar sırtına isabet eden Kamil Kuzey, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını yitirdi. İbrahim Çakar ise tedavisinin akabinde taburcu edildi. olaydan daha sonrasında Gemlik Jandarma Komutanlığı’na giden Erdal Bayram, teslim oldu. Tabirinin akabinde adliyeye çıkartılan Bayram, tutuklanarak cezaevine kondu.

‘AMACIM KORKUTMAKTI’

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ‘kasten adam öldürmek’ ve ‘yaralama’ kabahatlerinden dava açılan Erdal Bayram’ın, karar basamağına gelen yargılamasına devam edildi. Öldürülen Kamil Kuzey’in eşi Hanife ve oğlu Levent Kuzey ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya Erdal Bayram, Bursa E Tipi Cezaevi’nden Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Yaptığı savunmasında, hadisede kullandığı pompalı tüfeği internetten aldığını söyleyen Bayram, şunları söylemiş oldu:

“Bunlar tehdit ve şantaj yolu ile benim ailemi çalıştırıyorlarmış. Benim için de aslı olmayan dedikodular çıkardılar. Farklı numaralardan beni arayan birtakım bireyler, ‘bana bayan lazım, neredesin, konutun nerede’ demeye başladı. Arkadaşlarım ve akrabalarım beni içten vurmaya çalıştı. Nereye gitsem iş bulamadım. Sounda, yurt dışına giderek birtakım ülkelerde şantiyeci olarak çalıştım. Yurt haricinde çalışırken arkadaşımdan, dayım ve ailesinin anneme yönelik yaptıkları hareket ve hakaretleri öğrendim. Sonlanıp Gemlik’e geldim. O gün, Kamil Kuzey’in iş yerine gittim. İçeride, Kamil Kuzey’in yanı sıra eniştem olan İbrahim Çakar da vardı. Dayım ile tartışmaya başladık. Sonlanıp, pompalı tüfekle ayaklarına gerçek iki el ateş ettim. Bu sırada eniştem de kendini kenara attı. Öldürme kastım yoktu. Yalnızca kendisini korkutmak istedim. Pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan kanıtlar kararında tutuklu sanık Erdal Bayram’a, dayısı Kamil Kuzey’i ‘tasarlayarak öldürmek’ cürmünden ağırlaştırılmış müebbet, İbrahim Çakar’a karşı yaralama kabahatinden da 6 ay mahpus cezası verdi. Mahkeme, oy oldukcaluğu ile sanığa düzgün hal indirimi uygulamadı.