‘Raporlara karşın niye hür?’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘Raporlara karşın niye hür?’
ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul – Iğdır’da 1 Ocak 2020’de 3 aylık gebe Ebru Aras, kuşkulu bir biçimde hayatını yitirdi. Silahla başından vurulan Ebru Aras’ın ölmüne ait öğretmen olan eşi Umut Aras, “kasten öldürme” kabahatinden tutuklandı. Aras, yargılandığı Iğdır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca geçdı eylül ayında, ‘tutukluluk süresi’ nedeni öne sürülerek isimli denetim kararları uygulanarak özgür bırakıldı. Genç bayanın ailesi ve avukat ise karara itiraz etti. Davanın 2 gün evvel görülen son duruşmasında da itirazlar kabul edilmeyerek, Aras’ın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verildi. Öte yandan bu süreçte Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün de Umut Aras’ı bakılırsavine geri verdiği öğrenildi.

Boşanma basamağındaydı

Ebru Aras’ın ailesinin avukatı Aydanur Ağayar, belgeye ait şunları söylemiş oldu: “Ebru Aras ömrünü kaybettiğinde boşanma basamağındaydı. Eşinden şiddet gördüğüne dair şikâyetleri ve darp raporları var. İsimli tıp raporunda Ebru Aras’ın intihar ettiğine dair tek bulgu yok. Biz Ebru’nun öldürüldüğü kanaatindeyiz. Dinlenen şahitler, olay yeri grubu ve olay yerinde birinci müdahale eden hekim silahın sanığın elinin yanında olduğunu söylemiş oldu. Lakin tüm bunlara karşın Umut Aras yalnızca 2 yıla yakın tutuklu kaldı ve özgür bırakıldı. İtirazımız sürüyor.”

‘Bu nasıl adalet?’

Genç bayanın babası Cengiz Öncüm de şunları söylemiş oldu:

“Bu adam daima çelişkili tabirlerde bulundu. Kızımın kendisini vurduğunu çabucak sonrasında da intihar ettiğini öne sürdü. Fakat polisler konuta gittiğinde silah bu adamın elindeydi. Kızım banyoda tam başının gerisinden vuruluyor. İntihar eden bir insan başının gerisinden nasıl vurulsun? Polisin vermiş olduğu birinci raporda da kızımın öldürüldüğü yazıyordu. İsimli tıp raporunda da intihar yazmıyordu. 6 polisin ve sıhhat takımlarının sözleri daima kızımın öldürüldüğü istikametindeydi. Bu adam bir kişiyi değil iki kişiyi öldürdü kızım gebeydi, lakin özgür. Kızıma ‘6 kişiyi öldürdüm 7’inci de sen olacaksın’ diyormuş. Bu nasıl adalet? Bir de tüm bunlar yetmezmiş üzere kalkıp nazaranvine iade edildi. daha sonra ‘niçin Türkiye’de bayan cinayetleri bitmiyor’ diyoruz. Bu adamın tahliyesi öbür erkeklere cüret veriyor. Bu adam tutuklanması ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz.”