Rektal makat mı ?

Emre

New member
Rektal Makat mı? Hayatın En Zor Sorusu...

Herkese merhaba! Bugün, biraz farklı, ama bir o kadar da derin bir konudan bahsedeceğim. Hem de biraz içimi dökerek, biraz da sizleri düşünmeye sevk ederek. Çünkü bazen hayatın içinde öyle sorular, öyle anlar gelir ki, neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamak oldukça zorlaşır. Ve işte bu yazıda, bir çocukluk anısından yola çıkarak, tüm hayatıma etki eden bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Başlığa bakıp hemen "Bu ne ya?" diye düşünebilirsiniz ama durun, anlatacaklarım daha farklı... Hadi gelin, yolculuğumuza birlikte çıkalım ve bakın neler öğreniyoruz.

Bir Soru, Bir An, Bir Korku

Benim için her şey, ilk kez bu soruyu duyduğum o günde başladı. Annesiyle birlikte odada otururken, küçük bir çocuğun çıkardığı sesler arasında birden "Rektal makat" kelimesi kulaklarımda yankı buldu. O an, ne olduğunu tam olarak anlamadım ama beynimdeki o anlık şok uzun süre geçmedi. Annem, dikkatle kulağımı okşayarak “Aman canım, senin de aklın başka yerlerde…” dedi. Ama ben, ne oldu diye soramamıştım. Bütün dikkatimi o kelimenin içinde kaybettim. Yavaşça ilerleyen bu merak, beni yıllarca bir arayışa sürükledi.

Ne zaman bir sağlık sorunu yaşasam, bu kelimenin zihnimdeki yankılarını daha çok hissederdim. "Rektal makat" — sanki her soruda bir anlam arıyordum. Ve bir gün, ergenlik dönemimde, kız arkadaşımla birlikte karşılaştığım bir tıbbi terim de beni bir kez daha yoldan saptırdı. "O, ne demek ki?" diye sorduğunda, kadınlar için böyle bir soruyu duyduğumda nasıl hissedileceğini o an düşündüm. Çünkü kadınlar, her zaman daha empatik, daha ilişkisel bir bakış açısına sahipti. Duygusal yükü ben de hissediyordum. “Neyse, bunu sonra konuşuruz,” dedim ve konuyu geçtim.

Ama insan, bir noktada bu tür şeylerin üzerine gitmek ister. Bunu duymadan ve anlayarak geçmek mümkün değildi.

Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: Olayı Çözme Zihniyeti

Erkekler, biz biraz daha farklıyız, değil mi? Konu ne olursa olsun, bir şey çözüme kavuşturulmalı. Beni tanıyanlar, çözüm odaklı biri olduğumu bilirler. Bu olay da farklı değildi. Hemen çözüm odaklı düşünmeye başladım: “Bu işin içinde ne var? Ne olacak?” diye içimden geçiriyordum.

Rektal ve makat gibi kelimelerle ne yapılır, bu konuda nasıl bir bilgi edinilir, kimlere sorulur? Durum ciddi ama çözümü var. Yani, korkmak ya da başka bir yöne kaymak yerine, hemen interneti açtım, çeşitli makaleleri okudum. Sağlıkla ilgili çok şey öğrendim. Şüphelerim yavaşça yerini emin adımlarla attığım çözüm yoluna bırakmaya başladı. Erkekler, her zaman çözüm arar. O yüzden sorunları büyütmeden, mantıklı adımlar atmak gerek.

Gerçekten de çözüm o kadar basitti ki, bazen bunu anlamamız zaman alabiliyor. Bizim gibi erkeklerin beyninde her şey daha hızlı çözülür ve ‘anında’ sonuç almak istenir. Ama bir kadın gibi duygusal değil, tamamen mantıklı bir bakış açısına sahiptim o an. Sağlık uzmanına danıştım, ne olduğunu öğrendim. Birkaç ay sonra bu korkularımın çoğunun yanlış algılamalardan ibaret olduğunu fark ettim.

Kadınların Empatik ve İlişkisel Yaklaşımı: Bir Adım Geriden Bakmak

Kadınların bakış açısı, genellikle daha derin ve ilişki odaklı olur. Her soruya bir ‘neden’ sorusuyla yaklaşırlar. Kadınların empatik yaklaşımı, her şeyin çözümünden çok, duygusal bağ kurmayı gerektirir. Yani, erkeklerin stratejik adımlarıyla değil, daha yavaş, daha düşünerek hareket ederler.

O gün, bu konuda kadınlardan birinin tavsiyesiyle rahatladım. Kız arkadaşımla bir sohbetimizde, bu konuyu açtım. “Bir şeyler var, ama çok kafam karıştı,” dedim. Kadınlar, hemen soruyu ne kadar derinden hissettiklerini anlarlar. Hızla “Bir şey olursa, hemen bir uzmana gitmelisin, ama bu konuda endişelenmek boşuna,” dedi. O zamanlar, ne kadar rahatlatıcı olduğunu fark edememiştim ama o sıcak, güven veren tavır, gerçekten de kaygılarımı azaltmaya başlamıştı. Kadınların çözüm bulmak için hissettikleri sorumlulukları bazen daha yumuşak, bazen de daha net olabiliyor. Her iki şekilde de; hissettikleriyle sizi rahatlatabilirler.

Hikayenin Sonu ve Yaşadıklarım: Ne Düşünüyorsunuz?

Bu soruyu düşünmek, bir süre sonra hayatımda her şeyin mantıklı ve dengeli olduğu bir bakış açısına sahip olmamı sağladı. Benim için bu tür soruların cevabı, her zaman duygusal ve mantıklı yanlarıyla harmanlanarak çözülmeli. Hangi noktada, hangi yaklaşımı benimsediğinizin bir önemi yok. Fakat, farklı bakış açıları bizi büyütür. Kadınların duygusal yaklaşımı ve erkeklerin stratejik çözümleri, çok farklı dünyaları ama aynı hedefi buluşturabiliyor.

Ve şimdi, sevgili forumdaşlarım! Sizler nasıl düşünüyorsunuz? Bu tarz ‘garip’ ama hayatımıza dokunan sorular hakkında sizin yaklaşımınız ne? Beni duygusal anlamda rahatlatan çözümleri, yorumlarınızla daha çok paylaşmanızı bekliyorum. Haydi, kendi görüşlerinizi yazın!