‘Sazan sarmalı’ tekniğiyle 617 bin TL dolandırdılar!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘Sazan sarmalı’ tekniğiyle 617 bin TL dolandırdılar!
Kentte yaşayan Ömer Y., arabasını satmak için internete ilan verdi. Ömer Y.’yi cep telefonuyla arayan Cengiz K., arabası 300 bin TL’ye almak üzere anlaştı. Cengiz K., ondan sonrasında kentteki oto galerici Erhan Y.’yi arayıp, kelam konusu arabası ne kadara alabileceğini sordu.

Erhan Y.’den 277 bin TL fiyat alan Cengiz K., bir daha arabanın sahibini arayıp, Hakkari’de uzman çavuş olarak nazaranv yaptığını, aracı bir arkadaşının alacağını söylemiş oldu. Bunun üzerine Cengiz K., arkadaşı olarak tanıttığı galerici Erhan Y. ile araba sahibi Ömer Y.’yi buluşturdu. Cengiz K., arabanın bedeli olan 300 bin TL’yi gönderdiğine dair geçersiz bir dekontu Ömer Y.’ye gönderip, aracın zamanını Erhan Y.’ye yapmasını söylemiş oldu. Bu hadiselerden haberi olmayan Erhan Y. de periyot sürecinin akabinde 277 bin TL’yi Cengiz K.’nin verdiği IBAN’a gönderdi.

POLİSİN DİKKATİ DOLANDIRILMAKTAN KURTARDI

Meskene döndükten daha sonra banka hesabını denetim eden Ömer Y., paranın kendisine ulaşmadığını görüp, dekontun uydurma olduğunu anladı. Dolandırıldığını fark eden Ömer Y.’nin şikayeti üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Ofis Amirliği grupları, olayla ilgili çalışma başlattı. Cengiz K.’nin banka hesabını denetim eden takımlar, Ramazan P. ve Mustafa Ç. ile birlikte çalıştığını, bu bireylerin hesabını kullandığını tespit etti. Polisin, olayla ilgili çalışması devam ederken Mustafa Ç.’nin hesabına 340 bin TL daha giriş olduğu belirlendi. Bu paranın, tıpkı usulle dolandırılan Konya ve Mersin’deki bireyler tarafınca gönderildiği saptandı. Bunun üzerine, toplamda 617 bin TL dolandırıcılık olayına karışan 3 şüphelinin de banka hesabına bloke konuldu.

3 KUŞKULU YAKALANDI

Bu tespitler üzerine takımlar, Cengiz K. ile Ramazan P.’yi Gaziantep’te, Mustafa Ç.’yi ise Adana’da yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerden Cengiz K., emniyetteki tabirinde suçlamaları reddederken, Mustafa Ç. ise “Cengiz benim hesabıma para geleceğini söylemiş oldu. Ben de parayı kendisine elden verdim” dedi.

Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cengiz K. ile Ramazan P. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Mustafa Ç. ise isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı.