Şehit Necmettin öğretmenin babası: Oğlum 24 Kasım’ı 1 defa kutladı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Şehit Necmettin öğretmenin babası: Oğlum 24 Kasım’ı 1 defa kutladı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi kırsal Çiftçibaşı Mahallesi’nde nazaranv yapan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017’de, memleketi Gümüşhane’ye gittiği sırada Tunceli-Pülümür kara yolunda PKK’lı teröristler tarafınca yolu kesilip, aracı yakılarak kaçırıldı çabucak sonrasında da şehit edildi.

Evlatlarının şehadetinin akabinde hasretlerini, yurdun dört bir köşesinden gelen mektup, bildiri ve telefonların yanı sıra orta tatilde giydiği ve yıkanmayan gömleğini koklayarak gidermeye çalışan şehit öğretmenin babası Hamit ve annesi Gülay Yılmaz, çocuklarından farklı 5’inci Öğretmenler Günü’nü hüzünle karşılıyor. Acılı aile, her gün ziyaret ettikleri oğullarının mezarı başında dua ediyor.

‘HER ACIDA BİR HAYIR VARDIR’

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan baba Hamit Yılmaz, “Oğlum aile içinde konuştuğumuzda şehitlik ve şehadeti arzulayan bir evladımızdı. Öğretmenliği, peygamber mesleği olduğu şuuruyla seçti. Şuurlu bir evlat olarak, kendisi üzere çocukların yetişmesi için orada misyon yaptı. Haince katledilerek şehit oldu. Oğlum, 1 yıllık meslek hayatında yalnızca 1 kez 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Şu anda öğretmenliğinin 5’inci yılı ve 4 yıldır onsuz 24 Kasım’ı kutluyoruz. Bir anne ve baba içi acımız tanım edilemez. Rabb’im, kimseye bu biçimde bir evlat acısı vermesin lakin her acıda bir hayır vardır. Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır” dedi.

‘HER BEŞERE NASİP OLMAZ’

Oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını okşayarak hasret gideren anne Gülay Yılmaz da evlatlarını yitiren annelerin boyunlarının bükük olduğunu söylemiş oldu. Yılmaz, “Milletimiz, devletimiz sağ olsun. Benim çocuğum yahut bir diğerinin çocuğu namusuyla onuruyla milletiyle bayrağıyla ve İslam’ı ile şehit oldu. Ne memnun ‘Türk’üm’ diyene ancak bu his ‘Ne memnun Türk’üm’ diyen her beşere nasip olmaz. O denli varlıklı bir aile değildik. Çocuklarımızı yetiştirdik ki lakin Allah’ımıza hamdolsun ki namusumuzu ve gururumuzu kazanıyoruz” diye konuştu.

‘ATEŞİ İÇİMİZDE YANIYOR’

Şehit oğlunun kendi kendini yetiştirdiğini vurgulayan Yılmaz, “Annesiz okullarda okudu. Bizim de hiç bir vakit onu ziyaret etmeye gücümüz yetmedi. Necmettin, kendi kendine kendini yetiştirdi. Necmettin, hiç bir vakit sevgisini ve hürmetini ailesinden eksik etmemiştir. Necmettin, okumak için hayli çaba etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü evvela tüm İslam’a ve tüm öğretmenlere kutlu olsun. Benim çocuğumun da buradan Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 5 yıldır daha dünkü üzere ateşi içimizde yanıyor. Allah, hiç bir anneyi ağlatmasın. Her gün çocuğumu görmek istiyorum. Özledim, insan git gide soğur. Hasreti her vakit daha fazlaca artıyor” dedi.