Şiddet gördükleri eşlerini öldüren Zahmetim ve Öznur’dan Başak için duygulandırılan bildiri

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Şiddet gördükleri eşlerini öldüren Zahmetim ve Öznur’dan Başak için duygulandırılan bildiri
İş için Ankara’dan İstanbul’a gelen ve 9 Kasım saat 19.00 sıralarında Ataşehir’deki Barbaros Mahallesi’nde yolda yürürken tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafınca samuray kılıcıyla öldürülen mimar Başak Cengiz için Türkiye’de büyük ıstırap yaşandı. Cinayet daha sonrası Can Göktuğ Boz tutuklanırken, Başak Cengiz’in cenazesi de Ankara’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Savunmasız olduğu sebebi öne sürülerek, öldürülen Başak Cengiz için biroldukça kişi hüznünü lisana getiren bildiriler yayınlarken dikkat çeken iki isimden de açıklama geldi. Adana’da kendisine şiddet uygulayıp fuhşa sürüklediği savıyla eşini tabancayla vurarak öldüren Zahmetim Doğan ve şiddet gördüğü eşini ortalarında çıkan arbedede bıçaklayarak öldüren Öznur Gülten Efeoğulları, Cengiz için DHA’ya açıklama yaptı.

‘BAŞAK ÜZERE MEZARDA OLABİLİRDİM’

20 Ekim akşamı Kozan ilçesi Tufanpaşa Mahallesi’ndeki konutlarında alkollü olan eşi Osman Efeoğulları ile tartışan ve tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle kendisine bıçakla saldıran eşini yere düşen bıçağı alarak öldürdükten daha sonra tutuklanan Öznur Gülten Efeoğulları, Başak Cengiz için avukatı ve kardeşi Orhan Toklu aracılığıyla cezaevinden ileti yolladı. Ablasının Cengiz için epey üzüldüğünü söyleyen avukat Toklu, Efeoğulları’nın, iletisinde “Başak, savunmasız olduğu sebebi öne sürülerek katledildi. Gencecik bir kızımız yırtıcı şiddetin kurbanı oldu. duyar duymaz içim acıdı. Bayan olarak yaşamanın ne kadar güç olduğunu düşündüm. Bizler, sokakta yürürken sebepsiz yere ölebiliyoruz. Ben o gün kendimi savunmamış olsaydım eşim tarafınca bıçakla öldürülecektim. Tıpkı kılıçla öldürülen ve toprağa giden Başak üzere mezarda olabilirdim” sözlerini kullandığını kaydetti.

‘KATİLİMİZ KİM OLACAK, SIRA KİMDE?’

2013’te kendisine şiddet uygulayıp fuhşa sürüklediği savıyla eşi Hasan Karabulut’u (33) tabancayla vurarak öldüren ve 8 yıl daha sonra geçen günlerde Yargıtay tarafınca hakkında verilen 15 yıl mahpus cezası onanan Sıkıntım Doğan da Başak Cengiz için DHA’ya açıklama yaptı.

Açıklamasında Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz’un sözüne dikkat çeken Doğan şu sözleri kullandı:

“Dün bir daha bir bayan katledildi. Başak, iş için geldiği kentten memleketine tabutuyla gitti. Katilin annesi ‘Oğlum deliydi’ diyor. Katil, tabirinde, ‘Bir niçini yok, keyfim istedi’ diyor. Her gün bir bayan katledilirken, hepimiz seyirci kalıyoruz ve bu suça ortak oluyoruz. Bugün bir bayan daha acımazsızca katledildi. Birinin annesi, birinin kızı, birinin arkadaşı, birinin komşusu. Sıra kimde? Ben mi, sen mi, o mu? Katilimiz kim olacak? Babamız, eşimiz, ağabeyimiz, tahminen de hiç tanımadığımız biri mi? Emine Bulut, Pınar Gültekin, Başak Cengiz üzere katledilmemek için can havliyle kendilerini kurtaran bizler bu biçimde cezalandırılacak mıyız? Ben ve daha kaçları, yalnızca ölmeyi reddedip kendimizi savunduğumuz için çocuklarımızdan farklı cezaevinde mi yaşayacağız? Ne yapsaydı Gülten, Fikriye, Nevin, Yasemin, Hülya? Ne yapsaydım ben? Bugün zalimce katledilen kız kardeşimiz Başak Cengiz üzere sokak ortasında öldürülse miydik? Zalimce katledilen kız kardeşlerimiz için derinden yaralıyım. Işıklar ortasında uyu Başak. Seni her daim yaşatacağız. Sana kelamımız olsun.”