Sokak köpeklerini kayıt altına alan zabıtalara sopalı mani

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Sokak köpeklerini kayıt altına alan zabıtalara sopalı mani
Olay, evvelki gün Maçka ilçesindeki Adnan Menderes Parkı’nda meydana geldi. Etraftakilerin şikayetiyle harekete geçen zabıta grupları, sayıları artan başıboş köpeklerin kayıt altına alınıp, aşılanması için çalışma başlattı.

Parka gelen gruplar, köpekleri Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ne götürmek üzere toplamaya başladı. Toplanan birtakım hayvanlar, araca koyulurken, Nevcihan Y. de köpeklerin eziyet gördüğü argümanıyla koronavirüs karantinasını ihlal edip, meskenden çıktı.

KIZ KARDEŞİ ZAHMETLE UZAKLAŞTIRDI

Koşarak park gelen Nevcihan Y., elindeki sopa ile zabıta takımlarını engellemeye çalıştı. Bu sırada ortaya giren Nurşen K., elinde sopa olan kız kardeşini kuvvetlikle sakinleştirip, alandan uzaklaştırdı. Bu anlar, bölgedeki güvenlik kamerasına yansıdı. Manzaralarda; Nevcihan Y.’nin elinde sopayla koşarak geldiği parkta zabıta gruplarının üzerine yürüdüğü, kardeşinin de kolundan tutarak sakinleştirmeye çalıştığı görülüyor. Zabıta grupları, kendilerini engellediği ve koronavirüs karantinasını ihlal ettiği için Nevcihan Y. hakkında kabahat duyurusunda bulundu.

‘SOPA BULDU, BİZE YANLIŞSIZ KOŞMAYA BAŞLADI’

Olay anını anlatan zabıta vazifelisi Ahmet Çavuş, şikayet üzerine başıboş köpekleri kayıt ve aşı için topladıklarını söyleyerek “Bu olay, yaşanmadan birkaç hafta evvel, bir daha başıboş köpekleri toplarken arkadaşlarıma reaksiyon göstermişti. bu biçimde şikayetçi olmamıştık lakin bu defa koronavirüs karantinasında konutta olması gerekirken bize reaksiyon gösterdi. Meskeninin tam karşısında bulunan park alanında köpekleri topluyorduk. Camdan çıktı, hakaretler edip ‘Köpeği alamazsınız’ dedi. Bir yerden sopa buldu, bize hakikat koşamaya başladı. bir daha bir şey söylemedik. Yakalamak için bağladığımız köpeği çözdü. Ona ‘Köpeği düşünüyorsun da niye bu alandakilerin sıhhatini düşünmüyorsun’ dedim. ‘O seni ilgilendirmez’ dedi. Konutuna gitmesinde ısrarcı oldum. Sopa ile hareketlerine devam etti. Ben de sonla bağırdım. Ablası alıp meskene getirdi” dedi.

‘BİR HAYVANA ZİYAN VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

Hata duyurusunda bulunduklarını belirten Çavuş, “Kamera imajlarında her şey ortada. Sokakta dolaşan küpesiz köpekleri toplayıp, hayvan bakım merkezine getirerek, aşı ve kayıtlarını yaptırıyor ondan sonrasında bir daha doğal ortamlarına geri bırakıyoruz. Bu süreçlerin hepsi kayıtlı. Bir hayvana ziyan vermemiz mümkün değil. Vatandaşlar şikayette bulunuyor. Sonuçta burası park alanı; beşerler küçük çocukları ile geliyor. Kimi çocuklar köpekleri seviyor, kimi korkabiliyor. ‘Hayvanların aşıları, bakımları tam olsun, kimseye ziyan gelmesin’ diye uğraşıyoruz” diye konuştu.

‘KARDEŞİM HAYVANLAR KONUSUNDA ÇOK HASSAS’

Nevcihan Y.’nin açıklama yapmak istemediği olay ile ilgili yaşananlara şahit olan ablası Nurşen K. ise zabıtaların kaba davrandığını savunarak, “Kız kardeşim kanser hastası. Koronavirüs test kararı da müspet çıktı. Hastane meskenine epeyce yakın. Rahatsızlanınca hastaneye gitmek için dışarı çıktık. Kardeşime eşlik ediyordum daha sonra olaya şahit olduk. Hayvanları eziyet ederek çekiyorlardı. Kız kardeşim de hayvanlar konusunda epey hassas. Kız kardeşim ‘Almayın, günah’ dedi. Zabıtalar, bize epey kaba davrandı, saldırdılar. Bu tıp toplamaların veteriner denetiminde olması gerekir” dedi.