Sokak köpeklerinin hücumunda ağır yaralanan Ahmet olay anını sayıklıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Sokak köpeklerinin hücumunda ağır yaralanan Ahmet olay anını sayıklıyor
Girmeli Mahallesi’nde sokakta oyun oynayan Ahmet Kol, köpeklerin saldırısına uğradı. Mahallelinin müdahalesiyle köpekler, çocuktan uzaklaştırıldı. Yüzünden, kollarından ve başından yaralanan Ahmet, çağırılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Ahmet Kısım, buradan da Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

‘SALDIRI ANINI SAYIKLIYOR’

Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Ahmet’in annesi Nurşin Kol, çocuğunun vakit zaman atak anını sayıkladığını söylemiş oldu. Çocuğunun tedavisinin hekimler tarafınca ihtimamla devam ettiğini kaydeden Nurşin Kol, “Pansumanları yapıldı. Yüzünde ve kollarında önemli faydalanma var. Bu niçinle hekimler, kimi ameliyatlar yapılabileceğini söylemiş olduler. Tedavisi sürüyor. Oğlumun bu hali beni epey üzüyor, Gaziantep’teki çocuğa köpek saldırısını izlediğim vakit, ‘İnşallah benim çocuğumun başına bu biçimde bir şey gelmez’ diye daima dua ediyordum. Başımıza geldi, bundan daha sonra öbür ailelerin çocuklarını başına gelmemesi için lütfen tedbir alınsın. Oğlum, ‘anne beni konuta götür’ diyor” dedi.

BİR DİZİ AMELİYAT OLACAK

Mardin Vilayet Sıhhat Müdürü Saffet Yavuz, tedavisi süren Ahmet Kol’un genel sıhhat durumunun uygun olduğunu belirterek, faydalanmalar niçiniyle bir dizi ameliyat olabileceğini söylemiş oldu. Çocuğun müşahede maksatlı bir süre daha hastanede tedavisinin süreceğini belirten Yavuz, “Şu an için yaraların düzgünleşmesini bekleyeceğiz. Tedavisi bu manada devam ediyor. Hekimlerimizin denetiminde. Gereken her türlü süreç yapılacak” diye konuştu.

KÖPEKLER TOPLATILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nden takımlar de ilçe merkezi ile olayın yaşandığı Girmeli Mahallesi’ndeki sokak hayvanlarını topladı. Gruplar, 9 köpeği araçlarla alarak barınağa götürdü. Merkezin Şube Müdürü Veteriner Doktor Zeynep Samancı, “Ekiplerin çalışmaları kararında sokakta bulunan başıboş köpekler alındı. Gruplarımızın saha çalışması sürüyor. Sokakta bulunan tüm köpekleri toplayacağız” diye konuştu.

KÖPEĞİN SAHİBİ HAKKINDA SÜREÇ BAŞLATILDI

Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Jandarma Komutanlığı grupları Girmeli Mahallesi’nde çalışma yaptı. Olay yerinde yapılan inceleme ve görgü şahitlerinin sözleri doğrultusunda Ahmet’e saldıran köpeğin bir vatandaşa ilişkin çoban köpeği olduğu açıklandı. Takımlar, ismi açıklanmayan bu kişi hakkında süreç başlattı.